Skip to content

Másodfokú ítélet a Magyar Államkincstár ügyében

Másodfokú ítélet a Magyar Államkincstár ügyében

Már csak 11 napot kell várni, és megtudjuk, hogy az európai uniós agrártámogatások kedvezményezettjei közül kik mentesültek a szabálytalanságok miatt elrendelt visszafizetési kötelezettség alól. Megérkezett ugyanis a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése, amelyben az adatok kiadására kötelezte a központi pénzügyi érdekek védelmére hivatkozva titkolódzó államkincstárt, így a pert másodfokon is a Transparency International Magyarország nyerte meg.

Jogerős ítéletében a bíróság kiemelte: a központi pénzügyi érdekek védelme „még bizonyítottsága esetén sem vezethet automatikusan az adatnyilvánosság mérlegelést kizáró, abszolút korlátozásához”. Ha megkapjuk az adatokat, akkor végre kiderül, hogy kik jártak jól az egyébként Simonka György által javasolt jogszabálymódosítások által lehetővé tett könnyítések következtében, és mindez mennyibe került a magyar adófizetőknek.

A tisztánlátás érdekében hadd emlékeztessünk arra, hogy az adónyomozók a magyar államnak feltehetően tetemes közpénzveszteséget eredményező jogszabályváltozások kapcsán vizsgálták Simonka György büntetőjogi felelősségét, ám az ügyészség emiatt végül nem emelt vádat a fideszes parlamenti képviselő ellen

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
Kapcsolódó dokumentumok
×