KURATÓRIUM

LŐKE ANDRÁS – ELNÖK

Az Ittlakunk.hu hiperlokális weblapcsoport alapítója és főszerkesztője. Korábban a svájci Ringier-csoport vasárnapi magazinjának létrehozásánál bábáskodott, mely projektet a gazdasági válság mosta el. 1988-tól több mint két évtizedig a HVG hetilapnál dolgozott, a lap Trend, illetve Interjú rovatának szerkesztőjeként. Még korábban nemzetközi politikai és gazdasági cikkeket írt, elsősorban európai országokról, az EU-ról és a Közel-Keletről. 2001 óta a tényfeltáró újságírást támogató Göbölyös Soma Alapítvány kuratóriumának elnöke. 1994-ben a German Marshall Fund of the United States ösztöndíjasa volt az Egyesült államokban, ahol többek közt alulról szerveződő mozgalmakkal foglalkozott. Egyetemi tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol-orientalisztika szakán végezte.

NAGY ZOLTÁN – KURÁTOR

Nagy Zoltán, közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal egykori elnöke.

Gadó Gábor – Kurátor

1960. február 4-én született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán 1984-ben szerzett jogi diplomát, A jogtanácsosi szakvizsga 1987-ben történő teljesítését követően 1987-ben az Igazságügyi Minisztériumban helyezkedett el, amelynek – egy rövid ügyészségi kitérőtől eltekintve – 2009-ig a munkatársa maradt. Ez idő alatt volt főelőadó és a polgári jogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkár. 2009 őszétől egy éven át a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyetteseként dolgozott. 2010 decemberétől ügyvédi tevékenységet folytat, emellett választottbíró. Cikkei az Élet és Irodalomban jelennek meg. 

 

Kuratóriumi tagok összeférhetetlenségi nyilatkozatai.

KURATÓRIUMI DÖNTÉSEK

A Transparency International Magyarország Alapítvány kuratóriumi ülései nyilvánosak. A következő ülés időpontja: 2017. május 25. 14:00.

Korábbi kuratóriumi ülések határozatai

JEGYZŐKÖNYV – 2017. 11.27.

JEGYZŐKÖNYV – 2017.09.13.

JEGYZŐKÖNYV – 2017.05.25.

JEGYZŐKÖNYV – 2016.10.19.

JEGYZŐKÖNYV – 2016.09.06.

JEGYZŐKÖNYV – 2016.05.30.

JEGYZŐKÖNYV – 2016.01.05.

JEGYZŐKÖNYV – 2015.09.17.

JEGYZŐKÖNYV – 2015.05.26.


Felügyelőbizottság

  • Bod Péter Ákos, elnök

Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 1975-ben szerzett közgazdasági diplomát Budapesten, közgazdasági kutatómunkát végzett 1990-ig, vendégoktatóként tanított itthon, amerikai és nyugat-európai egyetemeken, dolgozott ENSZ-tanácsadóként a fejlődő világban. A rendszerváltozás után országgyűlési képviselő, ipari és kereskedelmi miniszter. 1991 és 1994 között a Magyar Nemzeti Bank elnöke. 1995-1997 között a londoni EBRD igazgatótanácsának tagja, majd visszatért tanári pályájára. Munkásságáért megkapta a Köztársasági Elnök emlékérmét, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét. Tíz szakkönyv, mintegy száz szakcikk szerzője, rendszeresen publikál gazdaságpolitikai kérdésekről a Heti Válasz, a Világgazdaság, a Magyar Szemle és a Hungarian Review hasábjain. A Transparency International, a GKI Gazdaságkutató és a Vodafone budapesti szolgáltató-központa felügyelőbizottságának, az Akadémiai Kiadó igazgatóságának tagja, számos szakmai folyóirat szerkesztőbizottságában tevékenykedik.

  • Jancsics Dávid

Jancsics Dávid a Rutgers egyetem Közigazgatási Iskolájának tanára és kutatója. Itt közszolgálati menedzsmentet, adminisztratív etikát és alkalmazott statisztikát tanít. Ezek mellett a John Jay College of Criminal Justice adjuktusaként kutatásmódszertant és kvalitatív módszertant oktat. Az ELTE Társadalomtudányi Karán diplomázott, majd a City University of New York Graduate Centerében szerezett doktori fokozatot szociológából. Általános érdeklődési területe a közigazgatás, szervezetelmélet és gazdaságszociológia. Szűkebb kutatási témái a korrupció, szervezeti deviancia és informális gyakorlatok a poszt-kommunista régióban. Magyarországon számos kutatást vezetett. Tanulmányai többek között az Administration & Society, az International Public Management Journal és az International Journal of Public Administration nevű nemzetközi folyóiratokban jelentek meg. 2014-ben a “hatalom szerepe a szervezeti korrupcióban” című társszerzős tanulmánya elnyerte az Academy of Management Public and Nonprofit szekciójának legjobb tanulmányért járó díját majd a 2016-ban legjobb tanulmány bíráló bizottságának elnökévé választották.

  • Villányi-Nosko Viktória

Jelenleg a Minority Rights Group Europe pénzügyi felelőse. 2011-től a NESsT társadalmi vállalkozás Közép- és Kelet-Európáért felelős operatív menedzsere, ahol szerkezeti átalakulás és fejlesztés operatív és pénzügyi feladataiért felelt. 2000-2011 között a Freedom House Europe-nál dolgozott, ahol operatív, pénzügyi és projekt menedzsment területen rendkívül sok tapasztalatot szerzett mind nemzetközi együttműködésekben és multikulturális környezetben, mind Magyarországon: projekt- és pénzügyi tervezés, kivitelezés, beszámolók és jelentések készítése, szervezeti működés felügyelete, a jogszerű működés feltételeinek biztosítása, valamint a belső szabályzatok készítése és betartatása. 2000-ben diplomázott a Közép-európai Egyetem politikatudományi tanszékén. 2003-2006 között a Freedom House évente megjelenő Nations in Transit: Civil Society, Democracy and Markets in East Central Europe and the Newly Independent States kiadvány Magyarországról szóló fejezetének a választási rendszerekről, független mediáról, korrupcióról és önkormányzatiságról szóló részeinek szerzője.


Tanácsadó testület

  • Bojár Gábor, üzletember, a Graphisoft alapítója
  • Fáth Péter, üzletember
  • Hack Péter, jogász, tanszékvezető egyetemi docens, Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • Harmati László, vezérigazgató-helyettes, Erste Bank Magyarország
  • Mizsei Kálmán, diplomata, az EU ukrajnai missziójának volt vezetője
  • Nagy Zoltán, közgazdász, a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke
  • Svékus Márton, szervezetfejlesztő
Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!