Martin József Péter – ügyvezető igazgató

Közgazdász, európai uniós szakértő, diplomáját és PhD-fokozatát a Budapesti Corvinus (korábban: Közgazdaságtudományi) Egyetemen szerezte. Egyetemi évei alatt Hollandiában, a groningeni egyetemen, valamint Belgiumban, a Leuveni Egyetemen is tanult. Pályafutását gazdasági újságíróként a Világgazdaság című újságnál kezdte. Ezt követően különféle beosztásban dolgozott a Figyelő szerkesztőségében, 2003-tól hat éven keresztül a lap főszerkesztője volt. Vezetése alatt 2006-ban a Figyelő Pulitzer Emlékdíjat nyert. A lapszerkesztéssel töltött évek után saját céget alapított, és tanácsadóként dolgozott számos hazai és nemzetközi intézmény megbízásából. A magyarországi bankszektor által életre hívott Mindennapi Pénzügyeink Program vezetőjeként is tevékenykedett. 2013-tól irányítja a Transparency International magyarországi tagozatát. Szűk másfél évtizede rendszeres szereplője a magyar és – részben – a nemzetközi médiának. Tucatnyi magyar és idegen nyelvű tudományos publikáció (tanulmány és könyvrészlet) szerzője, európai uniós gazdasági és szociológiai, továbbá korrupciós témákban. Társszerzője az Álomcsőd című, a gazdasági válságról szóló kötetnek. A Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, emellett több más felsőoktatási intézmény felkérése tart vendégelőadásokat, elsősorban korrupciós témákban. Angolul, franciául és oroszul beszél.

Ligeti Miklós – jogi igazgató

Jogász, 2002-ben végzett az ELTE AJK-n. Egyetemi tanulmányai mellett 1999-2000. között az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága mellett dolgozott, elsősorban települési kommunális környezetvédelmi projekteken. 2000-2002. között előbb a CMS Cameron McKenna ügyvédi iroda, majd a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi orda gyakornoka. Diplomázást követően az Országos Kriminológiai Intézetnél tudományos segédmunkatárs, elsősorban környezetvédelmi büntetőjoggal foglalkozik. 2006-ban jogi szakvizsgát tett. 2007-től az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium köztisztviselője, előbb a Büntetőpolitikai Szakállamtitkárság titkárságvezetője, majd 2009-2010. között a Statisztikai és Elemző Osztály vezetője. Büntetőjogi kodifikációs feladatok mellett a bűnözésmérés, a bűnügyi és rendészeti statisztikai rendszer működtetése a feladata. 2010 és 2012 között a Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztályát vezette, ekkor a kriminálstatisztikai feladatok mellett elsősorban rendészeti és nemzetbiztonsági kodifikációs feladatokkal foglalkozott.

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Jogász, 2002-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász szakán. Magyarországi tanulmányait követően megkapta az európai tanulmányok MA diplomáját a College of Europe, brugge-i európai egyetemen. 10 évig a közigazgatásban dolgozott az Igazságügyi, illetve a Külügyminisztériumban, európai uniós joggal foglalkozott, ezen belül is elsősorban közbeszerzéssel, társasági joggal és versenyjoggal. 2007-től 2009-ig a civilisztikai helyettes államtitkár titkárságvezetője volt. 4 évig pedig Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén dolgozott követségi titkárként közbeszerzés, társasági és versenyjog területen. 2014-2015-ben jogász az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok pénzügyi eszközeinek jogi aspektusaival foglalkozott.

Rechnitzer Dóra – üzleti programok vezetője

Dr. Rechnitzer Dóra az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Jogi Karán végzett 1998-ban. 5 évet dolgozott gyakornokként, ügyvédjelöltként és ügyvédként Magyarország egyik legnagyobb ügyvédi irodájában. 2001-ben megszerezte a “EU szakjogász” posztgraduális végzettséget. Társalapítója és partnere egy sikeresen megalapitott független ügyvédi irodának, amely magyar és külföldi tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokat és állami intézményeket képvisel. 8 évet élt Varsóban és Moszkvában. Business Development Managerként dolgozott egy orosz ingatlan irodában. Igazgatósági tag volt a “Big Brothers and Big Sisters Russia” nevű alapitványnak, ami a világon az egyik leghatékonyabb mentor program a rászoruló gyermekeknek. Jelenleg részt vesz a Fletcher School master képzésének nemzetközi kapcsolatok szakán.

Burai Petra - kutatási igazgató

Burai Petra – kutatási igazgató

Jogász, az ELTE jogi karán szerzett PhD-fokozatot, emberi jogi LLM szakon végzett a CEU-n, FCO Chevening-ösztöndíjasként pedig közpolitikai (public policy) diplomát szerzett Nagy-Britanniában a Bristoli Egyetemen. Nemzetközi szakmai tapasztalatokra többek között az Európa Tanács Emberi Jogi Főigazgatóságán Strasbourgban, valamint a Robert Bosch Alapítvány ösztöndíjasaként a német Szövetségi Belügyminisztériumban és a berlini Politikai Képzési Központban tett szert. Két éven keresztül dolgozott az Oktatási Minisztériumban, az ELTE ÁJK Közigazgatási Jogi Tanszékén oktatott, később pedig az Állami Számvevőszék munkatársaként foglalkozott korrupcióellenes politikákkal és szervezetfejlesztési kérdésekkel. 2010-ben csatlakozott a Transparency International Magyarországhoz, ahol előbb jogi vezetőként a közszektor integritásával kapcsolatos projekteken dolgozott, majd kutatási igazgatóként folytatta munkáját. 2011-ben az USA International Leadership Programjának (IVLP) vendég-szakértője volt. 2015-2016-ban a Max Planck Gesellschaft Társadalmi Antropológiai Intézetének kutatójaként dolgozott Németországban. Számos emberi jogokkal, korrupció elleni intézkedésekkel, lobbizással, közérdekű bejelentésekkel (whistleblowing) és szervezeti etikával foglalkozó publikáció szerzője és szerkesztője. A német Max Planck Társadalmi Antropológiai Intézet külsős munkatársa.

Hortobágyi Emese – társadalmi kampányok vezetője

Emese magyar nyelv és irodalom szakos valamint kommunikáció szakos bölcsész diplomával rendelkezik. Majd később nemzetközi tanulmányok szakon diplomázott. A Transparency International Magyarország életébe 2009 februárjában kapcsolódott be, elsősorban a szervezet kommunikációs és online tartalmaiért felelt. Jelenleg a Transparency International oktatási és egyéb társadalmi kampányait vezeti. Célja olyan online eszközök és kampányok kidolgozása, mellyel a társadalom és a fiatalok minél szélesebb rétegét kapcsolhatja be a korrupcióellenes küzdelembe. Az IREX ösztöndíjának keretében négy hónapot töltött New Yorkban, a Citizens Union nevű szervezetnél.

Papp Krisztina – projektmenedzser

Közgazdász, 20 évig dolgozott finanszírozóként és pénzügyi tanácsadóként különböző pénzügyi intézményeknél. Karrierjét befektetési bankoknál kezdte, mint elemző és vállalatfinanszírozó. Több évet töltött az Egyesült államokban a Prudential Investment Corporation-nél, majd 12 évig a Budapest Bank munkatársa volt, ahol a strukturált finanszírozási területet vezette. A TI-nál korábban forrásszervezéssel foglalkozott, jelenleg az üzleti szektor programok menedzsereként projektek koordinációjáért felel.

Salgó Ella – projektkoordinátor

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát angol irodalom és esztétika szakon, majd elvégezte a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakát. Idén fejezi be a KRE pszichológia alapképzését. Különböző non-profit szervezeteknél dolgozott, mielőtt 2011-ben a Transparency International munkatársa lett. Jelenleg a TI Vállalati Támogatói Fórumához és az üzleti szektorhoz kapcsolódó feladatokat koordinálja.

Sebestyén Diána – Projektmenedzser és irodavezető

2000-ben diplomázott a Debreceni Egyetem angol szakán, majd 5 év tanítás és tolmácsolás után új kihívásokat keresett.  A BGF idegenforgalom és szálloda szakának elvégzésével párhuzamosan a Radisson Blu Béke Hotel, később a brüsszeli Rezidor Hotel Group trénere és marketingeseként szerette meg a vendéglátás világát.  Újabb váltás után a civil szféra és a Transparency International következett 2009 őszén. Jelenleg a szervezet középiskolásoknak szóló programját, az oknyomozó újságírói mentorprogramot, illetve a Google pilot projektjét menedzseli. Irodavezetőként a TI önkéntes menedzsmentjét és rendezvényszervezését segíti.

Gyenge Lóránd – pénzügyi menedzser

Közgazdász, mérlegképes könyvelő, román szakos bölcsész. 2002-től mérlegképes könyvelőként több vállalkozás munkájában közreműködött. A civil szférában 2004-ben kezdte pályafutását, és az első években párhuzamosan ifjúságsegítéssel és pénzügyekkel, könyveléssel foglalkozott egy alacsonyküszöbű, elérési típusú ifjúságsegítő szervezetnél. Később az ELTE Tanító és óvóképző Karán irodai ügyvitelt oktatott és más nemzetközi civil szervezet munkatársaként dolgozott. A TI Magyarország csapatához 2011 áprilisában csatlakozott.

Mucsi Gyula – projekt menedzser

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett. Szakmai gyakorlata után 2013 nyarán csatlakozott a Transparency International Magyarországhoz. Kezdetben a TI nyári kampányaiban működött közre, később több más projektbe is becsatlakozott.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!