Martin József Péter – ügyvezető igazgató

Közgazdász, európai uniós szakértő, diplomáját és PhD-fokozatát a Budapesti Corvinus (korábban: Közgazdaságtudományi) Egyetemen szerezte. Egyetemi évei alatt Hollandiában, a groningeni egyetemen, valamint Belgiumban, a Leuveni Egyetemen is tanult. Pályafutását gazdasági újságíróként a Világgazdaság című újságnál kezdte. Ezt követően különféle beosztásban dolgozott a Figyelő szerkesztőségében, 2003-tól hat éven keresztül a lap főszerkesztője volt. Vezetése alatt 2006-ban a Figyelő Pulitzer Emlékdíjat nyert. A lapszerkesztéssel töltött évek után saját céget alapított, és tanácsadóként dolgozott számos hazai és nemzetközi intézmény megbízásából. A magyarországi bankszektor által életre hívott Mindennapi Pénzügyeink Program vezetőjeként is tevékenykedett. 2013-tól irányítja a Transparency International magyarországi tagozatát. Szűk másfél évtizede rendszeres szereplője a magyar és – részben – a nemzetközi médiának. Tucatnyi magyar és idegen nyelvű tudományos publikáció (tanulmány és könyvrészlet) szerzője, európai uniós gazdasági és szociológiai, továbbá korrupciós témákban. Társszerzője az Álomcsőd című, a gazdasági válságról szóló kötetnek. A Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, emellett több más felsőoktatási intézmény felkérése tart vendégelőadásokat, elsősorban korrupciós témákban. Angolul, franciául és oroszul beszél.

Ligeti Miklós – jogi igazgató

Jogász, 2002-ben végzett az ELTE AJK-n. Egyetemi tanulmányai mellett 1999-2000. között az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága mellett dolgozott, elsősorban települési kommunális környezetvédelmi projekteken. 2000-2002. között előbb a CMS Cameron McKenna ügyvédi iroda, majd a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi orda gyakornoka. Diplomázást követően az Országos Kriminológiai Intézetnél tudományos segédmunkatárs, elsősorban környezetvédelmi büntetőjoggal foglalkozik. 2006-ban jogi szakvizsgát tett. 2007-től az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium köztisztviselője, előbb a Büntetőpolitikai Szakállamtitkárság titkárságvezetője, majd 2009-2010. között a Statisztikai és Elemző Osztály vezetője. Büntetőjogi kodifikációs feladatok mellett a bűnözésmérés, a bűnügyi és rendészeti statisztikai rendszer működtetése a feladata. 2010 és 2012 között a Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztályát vezette, ekkor a kriminálstatisztikai feladatok mellett elsősorban rendészeti és nemzetbiztonsági kodifikációs feladatokkal foglalkozott.

Papp Krisztina – MŰKÖDÉSI IGAZGATÓ

Közgazdász, 20 évig dolgozott finanszírozóként és pénzügyi tanácsadóként különböző pénzügyi intézményeknél. Karrierjét befektetési bankoknál kezdte, mint elemző és vállalatfinanszírozó. Több évet töltött az Egyesült államokban a Prudential Investment Corporation-nél, majd 12 évig a Budapest Bank munkatársa volt, ahol a strukturált finanszírozási területet vezette. A TI-nál 2010 óta dolgozik, jelenleg működési igazgatóként elősorban a pénzügyekért, pályázatok írásáért felel. Emellett kutató az üzleti szektor egyes projektjeiben.

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Jogász, 2002-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász szakán. Magyarországi tanulmányait követően megkapta az európai tanulmányok MA diplomáját a College of Europe, brugge-i európai egyetemen. 10 évig a közigazgatásban dolgozott az Igazságügyi, illetve a Külügyminisztériumban, európai uniós joggal foglalkozott, ezen belül is elsősorban közbeszerzéssel, társasági joggal és versenyjoggal. 2007-től 2009-ig a civilisztikai helyettes államtitkár titkárságvezetője volt. 4 évig pedig Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén dolgozott követségi titkárként közbeszerzés, társasági és versenyjog területen. 2014-2015-ben jogász az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok pénzügyi eszközeinek jogi aspektusaival foglalkozott.

Salgó Ella – projektkoordinátor

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát angol irodalom és esztétika szakon, majd elvégezte a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakát. Idén fejezi be a KRE pszichológia alapképzését. Különböző non-profit szervezeteknél dolgozott, mielőtt 2011-ben a Transparency International munkatársa lett. Jelenleg a TI Vállalati Támogatói Fórumához és az üzleti szektorhoz kapcsolódó feladatokat koordinálja.

Sebestyén Diána – Projektmenedzser és irodavezető

2000-ben diplomázott a Debreceni Egyetem angol szakán, majd 5 év tanítás és tolmácsolás után új kihívásokat keresett.  A BGF idegenforgalom és szálloda szakának elvégzésével párhuzamosan a Radisson Blu Béke Hotel, később a brüsszeli Rezidor Hotel Group trénere és marketingeseként szerette meg a vendéglátás világát.  Újabb váltás után a civil szféra és a Transparency International következett 2009 őszén. Jelenleg a szervezet középiskolásoknak szóló programját, az oknyomozó újságírói mentorprogramot, illetve a Google pilot projektjét menedzseli. Irodavezetőként a TI önkéntes menedzsmentjét és rendezvényszervezését segíti.

Mucsi Gyula – projektmenedzser

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán végzett. Szakmai gyakorlata után 2013 nyarán csatlakozott a Transparency International Magyarországhoz. Kezdetben a TI nyári kampányaiban működött közre, később több más projektbe is becsatlakozott.

Rechnitzer Dóra – üzleti programok TANÁCSADÓJA

Dr. Rechnitzer Dóra az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Jogi Karán végzett 1998-ban. 5 évet dolgozott gyakornokként, ügyvédjelöltként és ügyvédként Magyarország egyik legnagyobb ügyvédi irodájában. 2001-ben megszerezte a “EU szakjogász” posztgraduális végzettséget. Társalapítója és partnere egy sikeresen megalapitott független ügyvédi irodának, amely magyar és külföldi tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokat és állami intézményeket képvisel. 8 évet élt Varsóban és Moszkvában. Business Development Managerként dolgozott egy orosz ingatlan irodában. Igazgatósági tag volt a “Big Brothers and Big Sisters Russia” nevű alapitványnak, ami a világon az egyik leghatékonyabb mentor program a rászoruló gyermekeknek. Jelenleg részt vesz a Fletcher School master képzésének nemzetközi kapcsolatok szakán.

 

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!