Martin József péter – ügyvezető igazgató

Közgazdász és szociológus vagyok, diplomámat és PhD-fokozatomat a Budapesti Corvinus (korábban: Közgazdaságtudományi) Egyetemen szereztem. 2013 óta dolgozom a Transparency International (TI) magyarországi ügyvezető igazgatójaként.  Vezetőként a szervezet összes tevékenységéért felelek: például a szakmai munkáért, a működésért, a külső kapcsolatokért. A TI-os munkám mellett a Corvinus Egyetem külsős adjunktusaként is dolgozom: korrupcióról, kormányzásról és intézményi közgazdaságtanról adok elő. 2019-ben fél éven keresztül a Transparency International UK kutatási igazgatójaként dolgoztam Londonban. Angolul, franciául és oroszul beszélek.

Korábbi pályafutás

Pályafutásomat gazdasági újságíróként a Világgazdaság című újságnál kezdtem. Ezt követően különféle beosztásban dolgoztam a Figyelő szerkesztőségében, 2003-tól hat éven keresztül a lap főszerkesztője voltam. Vezetésem alatt 2006-ban a Figyelő Pulitzer Emlékdíjat nyert. Ezt követően saját céget alapítottam és tanácsadóként dolgoztam. Mintegy másfél évtizede rendszeres szereplője vagyok a magyar és a nemzetközi médiának. Mintegy két tucat tudományos publikációm jelent meg. Kutatási területem a gazdasági fejlődés, az intézmények és a korrupció összefüggései, valamint az euroszkepticizmus. Társszerzője voltam az Álomcsőd című, a gazdasági válságról szóló kötetnek.

Ligeti Miklós – jogi igazgató

Jogász vagyok, tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem. 2012 novembere óta dolgozom a Transparency International Magyarország Alapítványnál. Jogi vezetőként a korrupció elleni küzdelem számtalan területén kipróbálhattam magam. Közreműködtem abban, hogy a TI Magyarország, gyakran más szervezetekkel együtt, felemelje a szavát a korrupció megúszása és a közvagyon ellopásának titokban maradása érdekében elfogadott jogszabályok ellen. Én felelek azért is, hogy az állami intézmények és a közpénzt használó különböző szervezetek ellen sikerrel vívjuk meg a közérdekű adatok megismerése iránt indított pereket. A szorosan vett jogi munka mellett a korrupció súlyosságát vizsgáló különböző kutatások és felmérések nyomon követése is a feladataim közé tartozik. A korrupcióval kapcsolatos ismeretekről, valamint a TI Magyarország tevékenységéről és eredményeiről rendszeresen nyilatkozom a sajtónak.

Korábbi pályafutás

Azt megelőzően, hogy 2012-ben csatlakoztam a Transparency International Magyarország csapatához, tíz éven át különféle állami intézményeknél (Országos Kriminológiai Intézet, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Belügyminisztérium) dolgoztam. A büntetőjogi, rendészeti és nemzetbiztonsági kodifikációs feladatokon túl a bűnözés mérésével, a bűnügyi és rendészeti statisztikai rendszer működtetésével foglalkoztam.

Papp Krisztina – MŰKÖDÉSI IGAZGATÓ

Közgazdász vagyok, diplomámat a Budapesti Corvinus (korábban Közgazdaságtudományi) Egyetemen szereztem. 2010 óta dolgozom a Transparency International Magyarországnál, jelenleg mint működési igazgató. Ebben a minőségemben elsősorban a szervezet pénzügyeiért, a pénzügyi fenntarthatóságért felelek. Ennek részeként intézményi források felkutatása, pályázatok írása, menedzselése is a feladatom. A szervezetnél korábban számos üzleti szektorral kapcsolatos projektben vettem részt, mint kutatásvezető.

Korábbi pályafutás

A TI előtt 20 évig dolgoztam vállalatfinanszírozóként és pénzügyi tanácsadóként. Karrieremet befektetési bankárként kezdtem, különböző nemzetközi és hazai befektetési bankoknál foglalkoztam tőzsdei bevezetésekkel, vállalatfelvásárlásokkal és eladásokkal, privatizációs tanácsadással. Két évet töltöttem az Egyesült Államokban, mint befektetési elemző a Prudential Investment Corporation-nél. A 90-es évek végétől projektfinanszírozóként dolgoztam a Budapest Banknál, ahol az utolsó 4 évben a Strukturált és Projektfinanszírozási Osztály vezetője voltam. Hosszú üzleti karrierem után kedvező változást jelentett a non-profit szektorba történő átlépés, amit azóta sem bántam meg. Szabadidőmben szívesen fotózom, ez a tevékenység feltölt és kreatív energiával lát el.

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Jogász vagyok, diplomámat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szereztem. 2015 óta dolgozom a Transparency International Magyarország csapatában mint a közpénzügyi programok vezetője. Ez azt jelenti, hogy elsősorban a közbeszerzéssel és az uniós források felhasználásával, valamint ezek korrupciós kockázataival kapcsolatos projekteket vezetek. Így például nyomon követek két nagy uniós pénzből finanszírozott beruházást, rendszeresen szervezek a kollégák segítségével szakmai konferenciákat, de figyelem a jogalkotást, az egyedi ügyeket és a statisztikákat is.

Korábbi pályafutás

Magyarországi tanulmányaim lezárását követően európai tanulmányok MA diplomát szereztem a brugge-i College of Europe-ban. Ezt követően 10 évig a közigazgatásban dolgoztam az Igazságügyi, illetve a Külügyminisztériumban, ahol európai uniós joggal, ezen belül is elsősorban közbeszerzéssel, társasági joggal és versenyjoggal foglalkoztam. 2007-től 2009-ig a civilisztikai helyettes államtitkár titkárságvezetője voltam. Ezt követően 4 évig Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén dolgoztam követségi titkárként közbeszerzés, társasági és versenyjog területen. 2014-2015-ben jogászként tevékenykedtem az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, ahol az Európai Strukturális és Beruházási Alapok pénzügyi eszközeinek jogi aspektusaival foglalkoztam.

Szabó Dániel – kommunikációs projektmenedzser

Kommunikációs szakember vagyok, mesterdiplomámat média és újságírás szakon szereztem meg egy Erasmus Mundus képzés keretében 2015-ben. 2018 januárja óta kommunikációs projektmenedzserként dolgozom a Transparency International Magyarországnál, ahol szervezet külső kommunikációjáért felelek. A közösségi médiafelületek kezelése és a szervezeti honlap menedzselése mellett részt veszek a TI projektjeinek menedzselésében, pályázatírásban, rendezvényszervezésben és a szervezet szakmai anyagainak szerkesztésében.

Korábbi pályafutás

Alapképzéses diplomáimat az ELTE Társadalomtudományi Karán és a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem nemzetközi kapcsolatok és kommunikációs és médiatudomány szakokon. Ezt követően 2013-ban elnyertem az Európai Bizottság ösztöndíját az Erasmus Mundus Media & Journalism mesterképzésre. A kétéves képzés során a Aarhusi Egyetemen, a kaliforniai Berkeley School of Journalism-ben és az Amszterdami Egyetemen tanultam. A diplomázást követően Dániába költöztem, ahol marketing menedzserként dolgoztam és megtanultam dánul. 2017-ben költöztem vissza Magyarországra, ahol kezdetben a TI Magyarországnál önkénteskedtem. Jelenleg a szervezetnél folytatott munkám mellett dán nyelvtanárként dolgozom.

MIKOLA BÁLINT – projektVEZETŐ

Politológus és médiaszakértő vagyok, alapszakon a Budapesti Corvinus Egyetemen, mesterszakon pedig az ELTÉ-n és a barcelonai Pompeu Fabra egyetemen végeztem. Jelenleg a CEU politikatudományi doktori képzésében veszek részt. 2018 októberében csatlakoztam a Transparency International Magyarország csapatához, ahol többek között pártfinanszírozással és állampolgári részvétellel kapcsolatos projektekhez kapcsolódó kutatási és szervezési feladatok ellátásáért felelek. Beszélek angolul és spanyolul.

Korábbi pályafutás

A TI előtt a CEU doktorjelöltjeként kutatóként, valamint az ELTE Társadalomtudományi Karán vendégoktatóként dolgoztam, tudományos érdeklődésem főleg az állampolgári részvétel különböző formáira, valamint a politikai pártok belső működésére terjed ki, utóbbi témában több tudományos publikációm is megjelent. Ezzel párhuzamosan tanítottam a Milestone Institute-ban, valamint kommunikációs tanácsadóként segítettem az Aeffect Communications and Consulting munkáját, ahol többek között civil szervezetek kommunikációjával foglalkoztam. 2013 és 2015 között az Index.hu politikai újságírója voltam, ahol belföldi témák mellett spanyolajkú országok közéleti eseményeit is rendszeresen feldolgoztam.

Tengerdi Dorka – IRODAVEZETŐ

2019 augusztusában csatlakoztam a TI csapatához irodavezetőként. Feladataim közé tartozik az általános irodai és pénzügyi adminisztráción kívül a gyakornokainkkal és önkénteseinkkel kapcsolatos adminisztráció és szervezés, ezenkívül különböző projektekkel kapcsolatban felmerülő egyéb feladatokban is segítem a kollégákat.

Korábbi pályafutás

A PPKE Bölcsészettudományi Karán szereztem diplomát: szlavisztikát tanultam, valamint elvégeztem a visegrádi országok történelmére, politika- és művelődéstörténetére fókuszáló Közép-Európa Specializációt. A közép-európai régión kívül a délszláv országok kultúrája és a délszláv nyelvek állnak érdeklődésem középpontjában. Több szláv nyelven beszélek. A TI előtt idegenvezetőként, fordítóirodai projektmenedzserként, egy multinacionális vállalatnál, valamint a Nyílt Társadalom Intézet Alapítványnál dolgoztam.

 


 

Rechnitzer Dóra – üzleti programok TANÁCSADÓJA

Jogász vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem 1998-ban. Jelenleg tanácsadóként segítem a TI munkáját, elsősorban üzleti programokkal foglalkozom. Korábban, 2012 és 2017 között a TI üzleti programvezetője voltam.

Korábbi pályafutás

5 évet dolgoztam gyakornokként, ügyvédjelöltként és ügyvédként Magyarország egyik legnagyobb ügyvédi irodájában. 2001-ben megszereztem a “EU szakjogász” posztgraduális végzettséget. Társalapítója és partnere vagyok egy sikeresen megalapitott független ügyvédi irodának, amely magyar és külföldi tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokat és állami intézményeket képvisel. 8 évet éltem Varsóban és Moszkvában. Business Development Managerként dolgoztam egy orosz ingatlan irodában, valamint Igazgatósági tag voltam a “Big Brothers and Big Sisters Russia” nevű alapitványnak, ami a világon az egyik leghatékonyabb mentorprogram rászoruló gyermekeknek.

 

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!