Martin József péter – ügyvezető igazgató

Közgazdász és szociológus vagyok, diplomámat és PhD-fokozatomat a Budapesti Corvinus (korábban: Közgazdaságtudományi) Egyetemen szereztem. 2013 óta dolgozom a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatójaként. Vezetőként a szervezet összes tevékenységéért felelek: a szakmai munkáért, a működésért, pénzügyekért, a külső kapcsolatokért, stb. Szorosan követem a korrupció alakulását, elemzek, előadásokat tartok és véleményt formálok. Oktatok a Corvinus Egyetemen. Angolul, franciául és oroszul beszélek.

Korábbi pályafutás

Pályafutásomat gazdasági újságíróként a Világgazdaság című újságnál kezdtem. Ezt követően különféle beosztásban dolgoztam a Figyelő szerkesztőségében, 2003-tól hat éven keresztül a lap főszerkesztője voltam. Vezetésem alatt 2006-ban a Figyelő Pulitzer Emlékdíjat nyert. A lapszerkesztéssel töltött évek után saját céget alapítottam és tanácsadóként dolgoztam. Mintegy másfél évtizede rendszeres szereplője vagyok a magyar és a nemzetközi médiának. Több mint egytucat tudományos publikációm jelent meg. Kutatási területem a gazdasági fejlődés, az intézmények és a korrupció összefüggései, valamint az euroszkepticizmus. Társszerzője voltam az Álomcsőd című, a gazdasági válságról szóló kötetnek.

Ligeti Miklós – jogi igazgató

Jogász vagyok, tanulmányaimat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem. 2012 novembere óta dolgozom a Transparency International Magyarország Alapítványnál. Jogi vezetőként a korrupció elleni küzdelem számtalan területén kipróbálhattam magam. Közreműködtem abban, hogy a TI Magyarország, gyakran más szervezetekkel együtt, felemelje a szavát a korrupció megúszása és a közvagyon ellopásának titokban maradása érdekében elfogadott jogszabályok ellen. Én felelek azért is, hogy az állami intézmények és a közpénzt használó különböző szervezetek ellen sikerrel vívjuk meg a közérdekű adatok megismerése iránt indított pereket. A szorosan vett jogi munka mellett a korrupció súlyosságát vizsgáló különböző kutatások és felmérések nyomon követése is a feladataim közé tartozik. A korrupcióval kapcsolatos ismeretekről, valamint a TI Magyarország tevékenységéről és eredményeiről rendszeresen nyilatkozom a sajtónak.

Korábbi pályafutás

Azt megelőzően, hogy 2012-ben csatlakoztam a Transparency International Magyarország csapatához, tíz éven át különféle állami intézményeknél (Országos Kriminológiai Intézet, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Belügyminisztérium) dolgoztam. A büntetőjogi, rendészeti és nemzetbiztonsági kodifikációs feladatokon túl a bűnözés mérésével, a bűnügyi és rendészeti statisztikai rendszer működtetésével foglalkoztam.

Papp Krisztina – MŰKÖDÉSI IGAZGATÓ

Közgazdász vagyok, diplomámat a Budapesti Corvinus (korábban Közgazdaságtudományi) Egyetemen szereztem. 2010 óta dolgozom a Transparency International Magyarországnál, jelenleg mint működési igazgató. Ebben a minőségemben elsősorban a szervezet pénzügyeiért, a pénzügyi fenntarthatóságért felelek. Ennek részeként intézményi források felkutatása, pályázatok írása, menedzselése is a feladatom. A szervezetnél korábban számos üzleti szektorral kapcsolatos projektben vettem részt, mint kutatásvezető.

Korábbi pályafutás

A TI előtt 20 évig dolgoztam vállalatfinanszírozóként és pénzügyi tanácsadóként. Karrieremet befektetési bankárként kezdtem, különböző nemzetközi és hazai befektetési bankoknál foglalkoztam tőzsdei bevezetésekkel, vállalatfelvásárlásokkal és eladásokkal, privatizációs tanácsadással. Két évet töltöttem az Egyesült Államokban, mint befektetési elemző a Prudential Investment Corporation-nél. A 90-es évek végétől projektfinanszírozóként dolgoztam a Budapest Banknál, ahol az utolsó 4 évben a Strukturált és Projektfinanszírozási Osztály vezetője voltam. Hosszú üzleti karrierem után kedvező változást jelentett a non-profit szektorba történő átlépés, amit azóta sem bántam meg. Szabadidőmben szívesen fotózom, ez a tevékenység feltölt és kreatív energiával lát el.

Nagy Gabriella – közpénzügyi programok vezetője

Jogász vagyok, diplomámat az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szereztem. 2015 óta dolgozom a Transparency International Magyarország csapatában mint a közpénzügyi programok vezetője. Ez azt jelenti, hogy elsősorban a közbeszerzéssel és az uniós források felhasználásával, valamint ezek korrupciós kockázataival kapcsolatos projekteket vezetek. Így például nyomon követek két nagy uniós pénzből finanszírozott beruházást, rendszeresen szervezek a kollégák segítségével szakmai konferenciákat, de figyelem a jogalkotást, az egyedi ügyeket és a statisztikákat is.

Korábbi pályafutás

Magyarországi tanulmányaim lezárását követően európai tanulmányok MA diplomát szereztem a brugge-i College of Europe-ban. Ezt követően 10 évig a közigazgatásban dolgoztam az Igazságügyi, illetve a Külügyminisztériumban, ahol európai uniós joggal, ezen belül is elsősorban közbeszerzéssel, társasági joggal és versenyjoggal foglalkoztam. 2007-től 2009-ig a civilisztikai helyettes államtitkár titkárságvezetője voltam. Ezt követően 4 évig Magyarország EU melletti Állandó Képviseletén dolgoztam követségi titkárként közbeszerzés, társasági és versenyjog területen. 2014-2015-ben jogászként tevékenykedtem az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-nél, ahol az Európai Strukturális és Beruházási Alapok pénzügyi eszközeinek jogi aspektusaival foglalkoztam.

Sebestyén Diána – Projektmenedzser és irodavezető

Nyelvtanár és idegenforgalmi közgazdász vagyok. 2009 októbere óta vagyok a Transparency International Magyarország irodavezetője, 2014 óta pedig oktatási projektek menedzselésével is foglalkozom. Az oknyomozó újságírói mentorprogram keretében fiataloknak adunk lehetőséget arra, hogy tapasztalt újságírókkal derítsenek fel egy-egy korrupciós ügyet, a nemzetközi Erasmus+ program során pedig középiskolai tanároknak és diákoknak fejlesztettünk interaktív tananyagot. Jelenleg kollégáimmal együtt az üzleti szektor számára tervezünk új programokat. Napi teendőim mellett rendezvényszervezéssel és a gyakornokaink menedzselésével is segítem a TI munkáját. Angolul és németül beszélek.

Korábbi pályafutás

2000-ben végeztem a Debreceni Egyetem angol irodalom- és nyelvtanár szakán. Tanítottam iskolában és cégeknél, dolgoztam tolmácsként és fordítóként, majd 2005-ben új kihívásokat kerestem. Mindig is vonzott a szállodaipar világa, így örömmel csatlakoztam a Radisson Blu Béke Hotel csapatához PR és marketing menedzserként. Ezzel párhuzamosan elvégeztem a Budapesti Gazdasági Egyetem idegenforgalmi és szállodaipari közgazdász szakát, majd 2008-tól a brüsszeli Rezidor Hotel Group HR menedzsereként szerveztem tréningeket a szállodacsoport 150 szállodájának. 2009 őszén ismét új terület következett, a civil szféra és a TI Magyarország, amely életem egyik legméltóbb munkáját adja immáron 9 éve.

Szabó Dániel – kommunikációs projektmenedzser

Kommunikációs szakember vagyok, média és újságírás mesterdiplomámat egy Erasmus Mundus nevű egyetemi képzés keretében szereztem meg 2015-ben. 2018 januárja óta kommunikációs projektmenedzserként dolgozom a Transparency International Magyarországnál, ahol szervezet külső kommunikációjáért felelek. A közösségi médiafelületek kezelése és a szervezeti honlap menedzselése mellett segédkezem a TI kutatásaiban és szakmai anyagainak szerkesztésében.

Korábbi pályafutás

Alapképzéses diplomáimat az ELTE Társadalomtudományi Karán és a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem nemzetközi kapcsolatok és kommunikációs és médiatudomány szakokon. Ezt követően 2013-ban elnyertem az Európai Bizottság ösztöndíját az Erasmus Mundus Media & Journalism mesterképzésre. A kétéves képzés során a Aarhusi Egyetemen, a kaliforniai Berkeley School of Journalism-ben és az Amszterdami Egyetemen tanultam. A diplomázást követően Dániába költöztem, ahol marketing menedzserként dolgoztam és megtanultam dánul. 2017-ben költöztem vissza Magyarországra, ahol kezdetben a TI Magyarországnál önkénteskedtem. Jelenleg a szervezetnél folytatott munkám mellett dán nyelvtanárként dolgozom.

Salgó Ella – projektkoordinátor

Bölcsész vagyok, angol-esztétika szakon végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karán, valamint nemzetközi tanulmányok szakon a Corvinus Egyetemen. 2011-ben lettem a Transparency International munkatársa. A TI Vállalati Támogatói Fórumához és az üzleti szektorhoz kapcsolódó feladatokat koordináltam, jelenleg GYES-en vagyok legkisebb gyermekemmel.

Korábbi pályafutás

Diplomázás után egy fél évet töltöttem a Haifai Egyetemen, ahol nemzetközi kapcsolatokat és héber nyelvet tanultam, illetve önkéntesként angolt tanítottam egy arabok lakta faluban. Miután hazajöttem, a Nyílt Társadalom Alapítványok roma esélyegyenlőségi programjában lettem programasszisztens. Ezt követően az Izraeli Kulturális Intézet programkoordinátoraként dolgoztam, kulturális események, koncertek, filmfesztivál szervezése volt a feladatom.

Rechnitzer Dóra – üzleti programok TANÁCSADÓJA

Jogász vagyok, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem 1998-ban. Jelenleg tanácsadóként segítem a TI munkáját, elsősorban üzleti programokkal foglalkozom. Korábban, 2012 és 2017 között a TI üzleti programvezetője voltam.

Korábbi pályafutás

5 évet dolgoztam gyakornokként, ügyvédjelöltként és ügyvédként Magyarország egyik legnagyobb ügyvédi irodájában. 2001-ben megszereztem a “EU szakjogász” posztgraduális végzettséget. Társalapítója és partnere vagyok egy sikeresen megalapitott független ügyvédi irodának, amely magyar és külföldi tulajdonú kis- és közepes vállalkozásokat és állami intézményeket képvisel. 8 évet éltem Varsóban és Moszkvában. Business Development Managerként dolgoztam egy orosz ingatlan irodában, valamint Igazgatósági tag voltam a “Big Brothers and Big Sisters Russia” nevű alapitványnak, ami a világon az egyik leghatékonyabb mentorprogram rászoruló gyermekeknek.

 

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!