Skip to content

6. oknyomozó újságírói mentorprogram

6. oknyomozó újságírói mentorprogram

Elindult a Transparency International Magyarország 6. oknyomozó újságírói mentorprogramja, melynek célja, hogy sikeres szakmai együttműködést építsen a mentorok és az újságírás iránt érdeklődő, de tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók, mentoráltak között. A társadalmi szemléletformálás és a fiatalok elkötelezése a korrupció elleni küzdelem mellett évek óta kiemelt célja a Transparency International Magyarország Alapítványnak. Oknyomozói mentorprogramunkkal a legfőbb törekvésünk az, hogy sikeres szakmai együttműködést építsünk a mentorok és az újságírás iránt érdeklődő, de tapasztalattal még nem rendelkező hallgatók, mentoráltak között.

A nyitórendezvénynek a  Francia Intézet adott otthont.  A rendezvényen a programot támogató nagykövetségek nevében Petri Tuomi-Nikula, Finnország Nagykövete, René van Hell, Hollandia Nagykövete, Kathrina Ramberg, A Norvég Nagykövetség Nagykövet-helyettese és a Svéd Nagykövetségtől Balázs Kata, Projekt asszisztens és médiaelemző mondták el gondolataikat. A támogató nagykövetségek mellett Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója is a program fontosságát méltatták.

Sebestyén Diána, a Transparency International Magyarország projektmenedzsere bemutatta az oknyomozó újságírói mentorprogramot, a mentorokat, illetve mentoráltakat. Emellett előadást tartott a politikai karikatúrák szerepéről és népszerűségéről Hollandiában.

Ezt egy fogadás követte, majd a jelenlevők részt vehettek „A dolgok állása” c. film vetítésén. A rendezvény zárásaként a 6. program mentorai és mentoráltjai bemutatták a közös cikkek témáját.

A 6. mentorprogram résztvevői:

  • Nagy Gergely Miklós (Magyar Narancs) & Gonda Bettina,
  • Kósa András (Népszava) & Molnár Réka,
  • Porcsin Zsolt (vagy.hu, Debrecen) & Tikász Benedegúz,
  • Pais-Horváth Szilvia (nyugat.hu, Szombathely) & Nagy Andrea
  • és Babos Attila (szabadpecs.hu) & Horváth Márk.

Köszönjük a támogatást a Finn, a Holland, a Norvég és a Svéd Nagykövetségnek.

 

Kapcsolódó hírek

A társadalmi szemléletformálás és a fiatalok elkötelezése a korrupció elleni küzdelem mellett évek óta...
×