Skip to content

Merj szólni!

blank

Tisztelt Bejelentő!

Köszönjük, hogy hozzánk fordult, és bizalmával tüntette ki a Transparency International Magyarországot! Mielőtt megtenné bejelentését, kérjük tájékozódjon az alábbiakról:

Milyen kérdésekben tudunk segíteni? Mivel nem foglalkozunk?

A Transparency International Magyarország alapítványi formában működő civil szervezet, így nem rendelkezik semmilyen hatósági jogkörrel, tehát nem áll módjában mások helyett eljárni, büntetést kiszabni, rendőrségi nyomozást lefolytatni, illetve ezekre utasítást adni.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtti képviseletet szervezetünk nem tud vállalni. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy jelenleg nem fogadunk olyan ügyeket, ahol a panaszban leírt események 5 évnél régebben kezdődtek.

Tájékoztatjuk, hogy jelenleg kapacitáshiány és releváns szaktudással rendelkező szakember hiányában nem tudunk érdemi segítséget nyújtani az alábbi problémákkal kapcsolatban:

blank

Hol tehet bejelentést a TI Magyarország felé?

Bejelentéseiket a következő felületen várjuk: https://szolj.transparency.hu/

A felületen keresztül anonim módon, biztonságos csatornán küldheti el bejelentését.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a bejelentések kezelése és feldolgozása is a szolj.transparency.hu-n keresztül történik, így a kapcsolatot is ott vesszük majd fel Önökkel. Az ott beküldött bejelentések állapotáról külön, e-mailben tájékoztatást adni nem áll módunkban. Ahhoz, hogy követni tudja bejelentése állapotát, kérjük őrizze meg a beküldéskor kapott 16 számjegyből álló kódot, a későbbiekben ezzel tud majd belépni a felületre.

További információk a felület használatára és a biztonsági intézkedésekre vonatkozóan a következő linken elérhetőek: Globaleaks-guide.pdf (transparency.hu)

Tekintettel arra, hogy szervezetünkhöz nagy számban érkeznek bejelentések, így azok feldolgozása akár két hétig is eltarthat.

Kérjük vegye figyelembe, hogy az egyedi korrupciós ügyekre vonatkozó jelzések befogadásáról és intézéséről, azaz valamely ügy elvállalásáról szakmai megfontolások alapján döntünk.

Amennyiben kérdése van, vagy további információra lenne szüksége, az alábbi e-mail címen bátran keressen minket: info@transparency.hu

https://szolj.transparency.hu

A TI Magyarország
biztonságos
bejelentő felülete

A projektet az Európai Unió Belső Biztonsági Alapja finanszírozza. Jelen tartalom kizárólag a Transparency International Magyarország nézeteit képviseli, és az ő felelőssége. Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a benne foglalt információkért.

blank

Kapcsolódó hírek

blank

Uniós jogot sért az új bejelentővédelmi törvény

blank

Megjelent az új, interaktív bejelentővédelmi eszközünk

blank

A minimumot hozza az új bejelentővédelmi törvényjavaslat

blank

Ne azoknak kelljen félniük, akik jelentik a korrupciót

blank

Sokkal hatékonyabban kell védenie az Európai Unió tagországainak a közérdekű bejelentőket

blank

Nem védi kellően a bejelentőket az új törvény

blank

A közérdekű bejelentésekről szóló törvényről

blank

Hős vagy áruló? A közérdekű bejelentésről

blank

„Dumáljuk ki!” – beszélgetés a korrupcióról, kicsit másképp

blank

Sikeres fellépés a korrupció ellen

×