Skip to content

Lépj ki a buborékból!

A TI-Magyarország „Lépj ki a buborékból” („Beyond the Bubble”) elnevezésű projektjének célja, hogy erősítse a szervezet társadalmi beágyazottságát és szélesítse támogatói körét új, innovatív eszközök segítségével. A projekt a TI-Magyarország már meglévő támogatói köre mellett a más politikai platformot képviselő csoportokat, egyéneket is szeretné megszólítani vitaestek keretében Budapesten és vidéken egyaránt.

Mivel úgy gondoljuk, hogy a közpénzek törvényes felhasználásának biztosítása mindannyiunk közös ügye, ezért kifejezetten törekszünk arra, hogy olyanok véleményét is megismerjük, akiket szintén aggaszt a rendszerszintű korrupció jelensége, de más kérdésekben esetleg tőlünk eltérő álláspontot képviselnek. A későbbiekben egy vita-applikáció használatát is tervezzük a helyi szinten nagy érdeklődésre számot tartó témák azonosítására.

A társadalmi párbeszéd élénkítése érdekében az év során számos vidéki helyszínen szervezünk olyan interaktív beszélgetéseket, ahol a helyi közösségekkel együttműködve, az ő tapasztalataikra reflektálva vitatunk meg olyan fontos közéleti kérdéseket, amelyek érintik a rendszerszintű korrupció jelenségét, ugyanakkor kötetlen beszélgetések kialakulására is lehetőséget nyújtanak. Többek között ennek a törekvésnek a részeként szerveztünk beszélgetést Pécsen arról, hogy az oknyomozó újságírás hogyan járulhat hozzá a korrupció felszámolásához, júniusban pedig Szegeden meghívott szakértők segítségével fogjuk értékelni az Európai Unió jövőbeli kilátásait, illetve vitatjuk meg a jelenlévőkkel, hogy milyen közösségben szeretnénk élni a következő EP-ciklusban.

Az év hátralevő részében további vitaeseményeket is szervezünk; ezek részleteit hamarosan közzétesszük honlapunkon, illetve a Facebook oldalunkon.

 

A projekt megvalósulását a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatta.

További aloldalak
A „Lépj ki a buborékból!” című projektünk során megvalósuló eseményekről készült beszámolók itt elérhetők:...

Kapcsolódó hírek

Lépj ki a buborékból! – Szeged – Az Európai Unió jövője a 2019-es EP-választások után

Lépj ki a buborékból! – Pécs – Az oknyomozó újságírás eszközei a korrupció ellen

×