Emberség Erejével Alapítvány

Az emberség erejével Alapítványt 2006-ban indították el lelkes pécsi fiatalok, hogy az emberi jogok és a szolidaritás eszméit népszerűsítsék. A szervezet fő célja a társadalmi befogadás erősítése, az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett csoportok támogatása és többségi társadalom érzékenyítése által.

Az alapítvány 2010-ben kezdett dolgozni, Pécs keleti, szegregáló dó városrészében, Gyárvároson. A kezdeti iskolai után szabadidős programokból, előbb a Menedék ifjúsági klub jött létre, majd 2013 tavaszán az Élmény Tár Tanoda. A tanoda profiljában megtalálható a tanulássegítés, tanulási projektek, rendszeres műhelyek (kézműves-alkotó, média, foci, élménypedagógia, stb.), szabadidős programok és táborok. A tanoda küldetése, hogy az oda járó, többségében mélyszegénységben élő és/vagy roma gyerekek hozzá jussanak azokhoz az élményekhez, amelyek szerencsésebb sorsú társaik számára mindennaposak, legyen szó, lovaglásról, múzeumlátogatásról, moziról, vagy korcsolyázásról. A programok alapja a tapasztalati, nem-formális tanulás. A gyerekek szülei számára 2015-ben indult közösségfejlesztő folyamat, rendszeres találkozókkal, személyes mentorálással, szabadidős programokkal, helyi érdekérvényesítő kezdeményezésekkel.

Tovább >>

Reflex Környezetvédő Egyesület

Reflex

Az évek során a magyar környezetvédő civil mozgalom egyik meghatározó szervezetévé vált – több témának szakértő „élharcosa” (zajvédelem, információs jogok, ökológiai fogyasztóvédelem, sugárzó létesítményekkel kapcsolatos problémák, Aarhusi Egyezmény „kipróbálása”, vizes élőhelyek védelme). Alapítói több országos szövetségnek (Hulladék Munkaszövetség, Környezeti Tanácsadók Hálózata, Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség) és a Nyugat-dunántúli Regionális Környezetvédelmi Fórumnak. Ezek vezetőségében tagjaik megtalálhatóak. Egyesületük képviselőit a mozgalom folyamatosan delegálja a különféle bizottságokba.

Saját pályázatként vagy állami feladat átvállalásaként számtalan szakmai projektet vezényeltek le. Eddig ötvennél több szakmai és mozgalmi brosúrát adtak ki, kiállításokat, országos és helyi rendezvényeket és utcai direkt akciókat szerveztek. A lakossági kapcsolataik erősítésére, társadalmi bázisuk szélesítése és az állampolgárok jogérvényesítésének segítése érdekében ingyenes jogsegélyszolgálatot működtetnek. Több mint 15 éve működtetik a környezetvédelmi, jogi és fogyasztóvédelmi lakossági tanácsadó irodájukat.

Fontos eredményük, hogy a természeti értékek, örökségek védelmében közel harminc szakmai tervet készítettek (nemzeti parkok előkészítése, tájvédelmi körzetek kezelési, bővítési terve, kistérségi natúr parki előkészítő szakanyagok). A Reflex szakmai anyaga megtalálható a Hágai Nemzetközi Bíróságnál, de segédanyaguk fellelhető a térség legkisebb iskolájában is.

Tovább >>

Natív

A Natív egy debreceni fiatalokból álló közösség. Céljuk a debreceni társadalmi élet fejlesztése.

Elsődleges feladatuknak a kulturális élet fellendítését, a környezettudatos szemlélet népszerűsítését és városuk élhetőbbé tételét tartják.

Azt szeretnék, ha Debrecen egymás és a világ felé nyitott, demokratikus, toleráns, zöld polgárok közössége lenne.

Tovább >>

SZTEP – Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete

Az Egyesület 2007-ben alakult meg a Szegedi Tudományegyetem akkori politológia szakos hallgatóiból, majd az évek során tagsága jelentős mértékben kiegészült nemzetközi tanulmányok szakos valamint más, politika és politikatudomány iránt érdeklődő hallgatóval.

Elsődleges céljuk az SZTE politológia és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók lehetőségeinek bővítése és szakmai előmenetelük segítése, de természetesen nem zárkóznak el más szakok hallgatói elől sem.

Tovább >>

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!