Skip to content

Egymásból építkezünk

Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

A Transparency International Magyarország 2018-ban elindította „Egymásból építkezünk” című programját, melynek célja, hogy az állampolgárokat minél aktívabb közéleti szereplésre buzdítsa.

Az „Egymásból építkezünk” program céljai a programban résztvevő állampolgárok aktív közéleti szereplésre való bíztatása, a demokratikus folyamatokban való részvétel erősítése, tudatos állampolgárság kialakítása, és Európai Uniós állampolgári ismeretek átadása. A 2018-as év során számos rendezvény kerül megszervezésre a program keretében: márciusban és áprilisban interaktív műhelybeszélgetéseken, augusztusban a Sziget Fesztiválon a TI Magyarország nemzetközi partnereivel együtt szervezett programsorozaton, októberben Magyarország és az EU jövőjéről szóló vitafórumokon, decemberben pedig a projekt ünnepélyes záró rendezvényén vehetnek részt az érdeklődők. Az események négy városban kerülnek megrendezésre, Pécsett, Győrött, Debrecenben és Szegeden. Pécsett az Emberség Erejével Alapítvány, Győrött a Reflex Környezetvédő Egyesület, Debrecenben a Natív, Szegeden pedig a SZTEP – Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete lesznek a TI Magyarország projektpartnerei.

A projekt során Romániában és Olaszországban is megrendezésre kerülnek különböző események, amelyek szervezését a TI Magyarország határon túli projektpartnerei látják el. Romániában Cluj és Constanta városaiban szervez rendezvényeket az Asociatia Expert Forum (EFOR), Olaszországban pedig a Transparency International Italia rendez hasonló eseményeket Cagliariban és Palermoban.

Az érdeklődők ezen az oldalon figyelemmel kísérhetik a program alakulását, tájékozódhatnak a közelgő eseményekről, megismerkedhetnek a projektben közreműködő partnereink munkájával, és elérhetik a program keretében született szakmai anyagokat és fotókat.

 

***

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. Bármilyen kommunikáció ami a projekttel kapcsolatban megjelenik az oldalon kizárólag a szerzők véleményét tükrözi, és az Európai Bizottság nem vonható felelősségre az itt megtalálható információk bármilyen módú felhasználásáért.

The project has been funded by the European Commission. Any publication made on this site reflects the views only of the authors, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained herein.

További aloldalak
Emberség Erejével Alapítvány Az emberség erejével Alapítványt 2006-ban indították el lelkes pécsi fiatalok, hogy...
Szakmai anyagaink az oldal alján, letölthető PDF formátumban érhetőek el.
Tekintse meg korábbi és hamarosan következő eseményeinket.  

Kapcsolódó hírek

Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

Folytatódik a TI Magyarország „Egymásból építkezünk” programja

Elindult a TI Magyarország „Egymásból építkezünk” programja

×