TI AKADÉMIA

A TI Akadémia célja, hogy országszerte képezze a fiatalokat a korrupció jelenségeivel kapcsolatban, lehetőséget biztosítva arra, hogy aktívan is tehessenek az átláthatóbb közéletért. Egyetemekkel, szakkollégiumokkal és egyéb ifjúsági szervezetekkel működünk együtt, a program keretében számos előadást tartottunk már például a Corvinus Egyetemen a Széchenyi István Szakkollégiummal együttműködve, vagy a Jövőképp – Fiatalok Magyarországért Egyesület! szervezésében az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Budapesten kívül vidéken is oktatunk, Győrben a Batthyány Lajos Szakkollégium, Debrecenben a Hatvani István Szakkollégium az együttműködő partnerünk.

A program során olyan képzési anyagokat dolgozunk ki, amelyekkel hatékonyan tudjuk oktatni a fiatalokat a korrupció ellen többféle korcsoportban. Az egyetemisták mellett a középiskolásokra is fókuszálunk (2013. december 9-én, a Korrupcióellenes Világnapon megrendezett fesztiválunkon mutattuk be a „Diákok a korrupció ellen” c. tananyagot, amelyet középiskolás tanárok számára fejlesztettünk ki. Ezen a napon „Ifjúság és integritás” címmel konferenciát rendeztünk, amelyen oktatási szakértők, pszichológusok és egyéb szakértők fejtették ki álláspontjukat a témával kapcsolatban. A fesztivál keretében mutattuk be a TI rajzfilmpályázatának nyerteseit, számos fiatalok által készített animáció nyerte el a közönség tetszését.) Az “Átláccó Fesztivál” keretében 2014-ben pedig lobbipályázattal, színházzal és koncerttel szórakoztattuk a Korrupcióellenes Világnap iránt érdeklődőket.

A Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott TI Akadémia elnevezésű projekt során számos fiatallal ismerkedtünk meg, akik érdeklődnek a korrupcióval kapcsolatos politikai, gazdasági, jogi és közéleti kérdések iránt és aktívan is elkötelezettek a korrupció elleni küzdelemben. A TI Akadémia célja az oktatás mellett a mobilizálás is, azaz szeretnénk őket aktívan is bevonni egyes projektjeinkbe. Ilyen volt például a parlamenti és az önkormányzati választások előtt zajló kampány monitorozása is. Ezen projektünk célja az volt, hogy nyomon kövessük és megbecsüljük a pártok kampányra fordított kiadásait, elősegítve így az átláthatóságot. A projekt keretében számos egyetemistával dolgoztunk együtt, nemcsak Budapesten, hanem több vidéki városban is segítettek nekünk a kampány megfigyelésében.

Annak érdekében, hogy minél több fiatalhoz jussunk el, rendszeresen tartunk előadásokat egyetemeken, szakkollégiumokban. “Átláthatósás és korrupció” c. egy egész féléven át tartó kurzusunk a Széchenyi István Szakkollégium és a Matthias Corvinus Collegium, valamint a Bibó István Szakkollégium együttműködésében zajlott. Médiatréning, korrupciós kocsmakvíz és egyéb eseményeket szerveztünk a diákok képzésének érdekében. Fontosnak tartjuk, hogy személyesen is minél több alkalommal találkozzunk velük. 2015. december 9-én, a Korrupcióellenes Világnapon megrendeztük “Átláccó” Fesztiválunkat, amelyet szintén a projekt keretében valósítottunk meg. Két szakkollégium képviselője pedig a TI berlini központjába látogathatott egy szakmai út keretében, ahol személyesen is megismerkedhettek egy globális szervezet működésével.

A projekt végén lezárult az oknyomozó újságírói mentorprogramunk is, amelynek keretében újabb 5 cikk született a mentorok és a mentoráltak közös munkájának köszönhetően.

A PROJEKT IDŐSZAKA:

2013. szeptember 2. – 2016. március 31.

A PROJEKT TÁMOGATÓJA:

norveg_tamogatas_logok
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
110,122 EUR

Kapcsolódó oldalak

Képzési anyagok

FELSŐOKTATÁSI TANSEGÉDLET A KORRUPCIÓRA VONATKOZÓ ALAPISMERETEK OKTATÁSÁHOZ  FELSŐOKTATÁSI TANSEGÉDLET A KÖZBESZERZÉS...
Tovább► ►
Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!