Skip to content

Tenderbajnok

blank

Tenderbajnok felület célja, hogy grafikus formában, kereshető módon bemutassa a közpénzt elnyerő cégeket, közbeszerzési tevékenységüket, eredményüket, tulajdonosi hátterüket és a tulajdonosaik közhatalmi szerepvállalását, valamint rávilágítson a rendelkezésre álló adatok alapján azonosítható korrupciós és integritási kockázatokra. A felület létrehozásához több, nyilvánosan hozzáférhető adatforrást kötött össze a TI Magyarország. A Tenderbajnok oldalon a TI Magyarország által összeállított szempontoknak megfelelő több mint 2500 cég és több mint 5500 végső tulajdonos adatait összegeztük. A vizsgált vállalatok összesen 12,7 ezer milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzéseket 2019 és 2021 között. 

A TI Magyarország új, TENDERBAJNOK névre hallgató interaktív közbeszerzési felülete elérhető ezen a címen: https://tenderbajnok.transparency.hu/ 

A közbeszerzési adatbázisunk eredményeit részletesen bemutató szakmai elemzésünk ezen a linken érhető el. 

A Tenderbajnok oldal a Transparency International Integrity Watch 3.0 című projektje során készült. Az Integrity Watch 3.0-t az Európai Unió Belső Biztonsági Alapja finanszírozza. A Tenderbajnok felület tartalma kizárólag a Transparency International Magyarország nézeteit képviseli, és az ő felelőssége. Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a benne foglalt információkért.

Kapcsolódó hírek

blank

Mészáros Lőrinc az új tenderbajnok!

blank

Bemutatjuk az új közbeszerzési adatbázisunkat

×