Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata elkötelezett az integritás és az átláthatóság iránt, így az önkormányzat alkalmazza először saját költségvetési forrásból megvalósuló építési beruházás monitorozására a TI Magyarország által kifejlesztett anti-korrupciós eszközt, az integritási megállapodást.

A beruházás során a XIII. kerületi önkormányzat 550 millió forintot kíván fordítani a bölcsődeépület épületgépészeti, épületvillamossági korszerűsítésére. A beruházás része a belső terek átalakítása, a homlokzati hőszigetelés a nyílászárók cseréjével, lapostető szigetelése és statikai megerősítése, a játszóudvarok és játszószerek felújítása.

Az integritási megállapodást 2013 áprilisában írta alá az Önkormányzat és a TI Magyarország. Az eljárás ajánlattevői a közbeszerzési eljárás során beadandó ajánlatuk részét képező nyilatkozattal csatlakoznak a megállapodáshoz. Az aláíró felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy az eljárás során tisztességesen járnak el. A TI Magyarország ezt monitorozni fogja, illetve bevonja a nyilvánosságot is.

Ha az eljárások tisztaságával kapcsolatban bármilyen problémát tapasztal, kérjük, forduljon a Transparency International munkatársához az alábbi elérhetőségeken:

Mucsi Gyula
e-mail: gyula.mucsi@transparency.hu
Telefon:36-1-2699534
06 70 396 8475

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!