Az Ózd városi ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása tárgyú beruházást (a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében) a Svájci Államszövetség Kormánya támogatja a budapesti Svájci Nagykövetség Svájci Hozzájárulási Hivatal (SHH) képviseletével. A Svájci-Magyar Együttműködési Program egy 130,7 millió CHF keretű kormányzati program, amelynek célja a magyarországi gazdasági és társadalmi különbségek csökkentése. Svájc a program végrehajtása során nagy hangsúlyt fektet a korrupció megelőzésére. A Beruházás általános felügyeletét az NKE látja el. Az ÓIF beruházás Közreműködő Szervezete a VÁTI.

A beruházás során az Ózdi Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet valamennyi vonatkozó jogszabály maradéktalan betartására, a források gazdaságos felhasználására, valamint szerződéses jogviszonyainak átláthatóságára. Az említett célok elérése, valamint az átláthatóság és a közvélemény bizalmának növelése, a korrupció megelőzése, továbbá a közpénzek optimális felhasználása érdekében az Önkormányzat együttműködik a Transparency International magyarországi tagozatával.

Az átláthatóság előfeltétele, hogy a közvélemény széles körben, könnyen hozzáférhessen minden információhoz, amit jogszabály lehetővé tesz. A TI e téren szerzett nemzeti szintű és nemzetközi tapasztalatai alapján, a TI Magyarország ajánlására és támogatásával az SHH, a Svájci Államszövetség Kormánya nevében független külső Monitort nevezett ki a közbeszerzési eljárásoknak, illetve a beruházás végrehajtásának megfigyelésére, amely egyebek között a szerződések fenti elv szerinti teljesítésére is kiterjed.

Az Önkormányzat a projekt során valamennyi közbeszerzési eljárásban átláthatósági megállapodást alkalmaz.

Svájci Hozzájárulási Programiroda:
http://www.swiss-contribution.admin.ch/hungary/hu/Home/Swiss_contribution_to_Hungary 

Ózdi Önkormányzat:
http://www.ozd.hu/ 

Felkért monitoring szervezet:
Proactive Management Consulting Kft.
http://www.p-m-c.hu/

Monitor elérhetősége:
Héjj Tibor
ügyvezető
Proactive Management Consulting Kft.
1126 Budapest, Szendrő u. 30.
Tel/Fax: +36 1 266 1778
Email: info@p-m-c.hu

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!