Skip to content

Budaörs Város Önkormányzata – Zombori utcai idősek otthona

blank

Budaörs Város Önkormányzata elszánt lépést tett a korrupció ellen, és a Transparency International Magyarországgal együttműködve Integritási Megállapodást kötött. A szerződés célja, hogy a Zombori utcai idősek otthonának bővítése közbeszerzési jogi és műszaki szempontok szerint is a lehető legnagyobb odafigyeléssel valósuljon meg, és a felek megegyeznek, hogy mindent megtesznek a korrupció kiküszöbölése érdekében. A projekt monitorozását a Transparency International Magyarország látja el.

Az Önkormányzat vállalja, hogy a közbeszerzési eljárásban és a szerződés teljesítésében történő részvétele során sem közvetlenül, sem közvetve nem ígér, illetve nem nyújt harmadik fél részére jogtalan előnyt annak érdekében, hogy a döntéshozó hatásköre gyakorlása során intézkedést tegyen vagy ne tegyen. Vállalja, hogy a közbeszerzési eljárás során minden ajánlattevőt egyenlő elbánásban részesít a Kbt. vonatkozó rendelkezései alapján. Amennyiben tudomást szerez arról, hogy érdekkörébe tartozó személy bűncselekményt követett el a közbeszerzési eljárás kapcsán, illetve ha bűncselekmény gyanúja merül fel, az Önkormányzat büntetőjogi, fegyelmi, illetve polgári peres eljárást kezdeményez.

Továbbá elvárja az ajánlattevőktől, hogy mindent elkövessenek a korrupció megelőzése érdekében, ne kössenek a Kbt. rendelkezéseit, illetve a tisztességes verseny elveit sértő, illetve a gazdasági versenyt korlátozó megállapodást, és ne használjanak fel rendeltetéstől eltérő módon, gazdasági előnyszerzés, versenyelőny vagy személyes nyereségszerzés céljával az Önkormányzattól kapott információkat, illetve ne adjanak át ilyen információkat harmadik személynek.

Kapcsolódó hírek

blank

Útjára indítottuk a 12. oknyomozói mentorprogramunkat

blank

Közhasznúsági jelentés: közzétesszük a 2023-ról szóló dokumentumokat

blank

Vizsgálja ki a Szuverenitásvédelmi Hivatal a külügyminisztériumot ért orosz hackertámadást! 

blank

Jelentkezz a 12. oknyomozó újságírói mentorprogramunkra!

blank

Győzelem a Kúrián a Magyar Vízilabda Szövetséggel szemben!

blank

Átláthatóbbá váltak az Ez a Minimum! programhoz csatlakozó önkormányzatok

blank

Az önkényvédelmi törvényt hatályon kívül kell helyezni!

blank

A korrupcióellenes civil szervezetek nem szavazták meg a Korrupcióellenes Munkacsoport 2023-as jelentését

blank

Az ÁSZ ismét szelektíven büntet

blank

Beadvánnyal fordultunk a frissen létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz! 

×