Budaörs Város Önkormányzata elszánt lépést tett a korrupció ellen, és a Transparency International Magyarországgal együttműködve Integritási Megállapodást kötött. A szerződés célja, hogy a Zombori utcai idősek otthonának bővítése közbeszerzési jogi és műszaki szempontok szerint is a lehető legnagyobb odafigyeléssel valósuljon meg, és a felek megegyeznek, hogy mindent megtesznek a korrupció kiküszöbölése érdekében. A projekt monitorozását a Transparency International Magyarország látja el.

Az Önkormányzat vállalja, hogy a közbeszerzési eljárásban és a szerződés teljesítésében történő részvétele során sem közvetlenül, sem közvetve nem ígér, illetve nem nyújt harmadik fél részére jogtalan előnyt annak érdekében, hogy a döntéshozó hatásköre gyakorlása során intézkedést tegyen vagy ne tegyen. Vállalja, hogy a közbeszerzési eljárás során minden ajánlattevőt egyenlő elbánásban részesít a Kbt. vonatkozó rendelkezései alapján. Amennyiben tudomást szerez arról, hogy érdekkörébe tartozó személy bűncselekményt követett el a közbeszerzési eljárás kapcsán, illetve ha bűncselekmény gyanúja merül fel, az Önkormányzat büntetőjogi, fegyelmi, illetve polgári peres eljárást kezdeményez.

Továbbá elvárja az ajánlattevőktől, hogy mindent elkövessenek a korrupció megelőzése érdekében, ne kössenek a Kbt. rendelkezéseit, illetve a tisztességes verseny elveit sértő, illetve a gazdasági versenyt korlátozó megállapodást, és ne használjanak fel rendeltetéstől eltérő módon, gazdasági előnyszerzés, versenyelőny vagy személyes nyereségszerzés céljával az Önkormányzattól kapott információkat, illetve ne adjanak át ilyen információkat harmadik személynek.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!