Skip to content

A Széchenyi lánchíd rekonstrukciója

blank

A BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. 2020. augusztus 11-én indította meg a Széchenyi lánchíd felújításának kivitelezési munkáira vonatkozó közbeszerzési eljárást. A BKK Zrt – mint Ajánlatkérő – a közbeszerzési törvény 85. §-a szerinti tárgyalásos eljárást indított, amelyet a törvény csak bizonyos esetekben enged. Ebben az esetben az teremtett jogalapot a tárgyalásos eljárásnak, hogy a korábbi közbeszerzési eljárás úgy lett eredménytelen, hogy minden ajánlat meghaladta az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezetet.

A tárgyalásos közbeszerzési eljárás két szakaszból áll. Az első, ún. részvételi szakaszban bármely érdekelt gazdasági szereplő benyújthat részvételi jelentkezést. Ebben a szakaszban az Ajánlatkérő egy előre megadott szempontrendszer szerint dönt a részvételre jelentkezők alkalmasságáról. Ekkor a részvételre jelentkezők még nem adnak ajánlatot. Az eljárás második szakaszában az Ajánlatkérő az alkalmasnak minősített és ajánlattételre felhívott részvételre jelentkezőkkel tárgyal a szerződés feltételeiről.

A Transparency International Magyarország Alapítvány 2020. szeptember 24-én kapcsolódott be az eljárásba független monitorként, a korábban keletkezett dokumentumokat utólag vizsgáltuk meg. A BKK Zrt.-vel 2020. október 13-án írtuk alá az integritási megállapodást, amely keretet ad független monitorként való eljárásunkhoz.

Az integritási megállapodásról bővebben itt olvashatsz.

A közbeszerzési eljárás menetéről, annak nyilvános dokumentumairól az alábbi oldalon található további információ.

Kapcsolódó hírek

blank

Sikeresen lezajlott a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás

blank

Tiszta verseny, átlátható Lánchíd-rekonstrukció: a TI monitorozza a felújítással kapcsolatos közbeszerzési eljárást

×