Skip to content

EU közpénzfigyelő – mobil applikáció

EU közpénzfigyelő – mobil applikáció

Applikáció letöltése androidra »

Applikáció letöltése iPhone-ra »

Az Európai Uniós forrásokból megvalósuló beruházások jó minősége mindannyiunk közös érdeke. A Transparency International Magyarország által fejlesztett mobil alkalmazás segít a projektek közötti eligazodásban, és lehetőséget ad a beruházások értékelésére, illetve velük kapcsolatos korrupciós ügyek bejelentésére.

A mobil applikáció tartalmazza 570 kiválasztott uniós forrásból finanszírozott projekt adatbázisát, és azokat 2500, térképen is böngészhető pontként megjeleníti GPS alapú helymeghatározással. Az alkalmazás figyelmeztet, ha egy EU-s támogatással megvalósult beruházás közvetlen közelében vagy. Minden beruházás saját adatlappal rendelkezik, ahol megtalálhatóak legfontosabb adatai.

Több szempont szerint értékelheted, mennyire vagy elégedett egy beruházással, illetve jelezheted, ha további kérdéseid vannak vele kapcsolatban:

– Szerinted mennyire volt hasznos ez a beruházás?

– Szerinted mennyire sikerült jó minőségben megvalósítani ezt a beruházást?

– Szerinted mennyire reális a beruházás ára?

– Van-e olyan kérdésed a beruházás kapcsán, amelyre a tájékoztató táblán nem kaptál választ? Itt előre megadott lehetőségek között tudsz választani.

A beérkezett értékelések alapján kirajzolódik a beruházások hőtérképe. Látható, mennyire elégedettek az emberek egy beruházással (jelölő színe), illetve, hogy hány értékelés érkezett egy projektre (jelölő mérete). A legrosszabbnak ítélt beruházásokat a Transparency International Magyarország meg fogja vizsgálni.

Videó a felhasználásról

Kapcsolódó hírek

blank

Látványos problémák az EU finanszírozott projekteknél

×