A Transparency International Magyarország 2006-os megalakulását követően egyik legfontosabb feladatának tartotta és tartja a mai napig a közbeszerzési korrupció elleni fellépést.
A TI különös figyelemmel kíséri a közbeszerzéseket érintő jogszabályi változásokat, hiszen az évente közel 1500 milliárd forint felhasználását szabályozó eljárás mindig is jelentős korrupciós kockázatokat hordozott. A TI az elmúlt időszakban szakmai javaslatokkal, jogszabálytervezetek véleményezésével, nemzetközi legjobb gyakorlatok bemutatásával és a civil kontroll aktív részvételével kívánta elősegíteni a közbeszerzések szabályozási rendszerének és a hazai közbeszerzési kultúrának a fejlesztését.

A TI ezen a területen számos gazdasági és nonprofit szervezettel, oktatási intézménnyel, kutatóintézettel, valamint kis- és nagyvállalatokkal működik együtt.

Partnereink: Alapítvány a Korszerű Közbeszerzésért, Amerikai Kereskedelmi Kamara, Amerikai Nagykövetség, Beszerzési Vezetők Klubja, Budapesti Corvinus Egyetem, GKI Gazdaságkutató Zrt., Nyílt Társadalom Intézet.


KÖZBESZERZÉSI HELP DESK

Amit tudni akartál a közbeszerzésről, de nem merted megkérdezni

A kötet a 2012. január 1-jén életbe lépő új közbeszerzési törvény rendelkezései alapján készült.

Mi is az a közbeszerzés?

A közpénzek elköltésének módja, amelyet törvény szabályoz. A közbeszerzési törvény célja, hogy a közpénzeket minél ésszerűbben és hatékonyabban használják a nyilvánosság, a tisztességes verseny és az ellenőrizhetőség biztosításával.

Kapcsolódó oldalak

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!