Skip to content

Üzleti reggeli Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével

Üzleti reggeli Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank elnökével

A Transparency International Magyarország májusi üzleti reggelijén részt vettek a Vállalati Támogatói Fórum tagjai, egyéni támogatóink, projektjeinket segítő nagykövetségek nagykövetei.  A reggeli vendége Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt.  Vitaindító előadása a „Függetlenség ára” címet kapta.

Simor András részletesen elemezte a jelen gazdasági helyzet problémáit, a piaci szereplők nehézségeit, és a Magyar Nemzeti Bank szerepét a válság kezelésében. Példákkal illusztrálta egy egy makrogazdasági döntés hatását a piaci szereplőkre. Hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének fontosságát, mely nélkül a gazdaság kilábalása a jelen válságból sokkal nehezebb és lassabb folyamat. Nagyon fontos eszköznek tartotta a gazdasági szereplők számonkérhetőségét. Hangsúlyozta gazdasági döntések pozitív és negatív hatásait rövid és hosszútávon.

Ez a találkozó jó alkalmat szolgáltatott arra, hogy a korrupciómentes gazdasági környezetért elkötelezett üzleti vezetők megosszák egymással tapasztalatikat, véleményüket, és megismerhessék a jelen gazdasági folyamatok kockázatosságát a Magyar Nemzeti Bank szemszögéből. Nagyon sok kérdés hangzott el Magyarország lehetőségeiről a jelen gazdasági helyzetben, az új adók negatív hatásairól a gazdaságban, és az üzleti szféra szerepéről Magyarország gazdasági helyzetének stabilizálásában.

Kapcsolódó oldalak

×