Skip to content

Üzleti reggeli az amerikai nagykövet asszonnyal

Üzleti reggeli az amerikai nagykövet asszonnyal

Eleni Tsakopoulos Kounalakis az Egyesült Államok budapesti nagykövete találkozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumának tagjaival és megvitatták a korrupció elleni küzdelem lehetőségeit és eszközeit Magyarországon.

Kounalakis nagykövet asszony ismertette az Egyesült Államok Külföldön Kifejtett Korrupt Gyakorlatokról szóló Törvény (Foreign Corruption Practice Act, FCPA) keletkezésének okait, illetve annak eredményeit. A nagykövet asszony kiemelte az üzleti környezetre vonatkozó megfelelő szabályozás fontosságát, melynek azonnali és pozitív hatása lehet a magyar üzleti kultúrára és a társadalom egészére egyaránt.  Meggyőződése, hogy a Fidesz-KDNP abszolút többsége lehetőséget teremt strukturális változások véghezvitelére és a korrupció elleni hatékony fellépésre.

Az üzleti szférának meg kell fogalmaznia elvárásait az új kormány részére egy versenyképes üzleti környezet kialakítása érdekében

– mondta a nagykövet asszony. A TI Vállalati Támogatói Fórumának tagjai egyéb javaslatok mellett egyik legsürgetőbb feladatként egy új közbeszerzési törvény megalkotását jelölték meg, illetve a jog hatékonyabb kikényszerítését sürgették.

Kapcsolódó oldalak

×