Több, mint százan táncoltak a korrupció ellen a Szigeten

A Transparency International Magyarország egy rendhagyó táncos flashmobbal rázta fel a fesztiválozókat és hívta fel a figyelmet a korrupció elleni küzdelem fontosságára a Sziget Világzenei Nagyszínpadán. Együtt táncolt itt nagykövet, újságíró, fesztiválozó és mindenki, aki egy mutyi nélküli Magyarországon szeretne élni.

A korrupcióellenes civil szervezet idei nyári kampányának célja, hogy megmozgassa és felrázza a fiatalokat a tétlenségből, így minden fesztiválozót, aki fontosnak tartja a tiszta közéletet, meghívtak egy közös táncra, hogy lépjenek együtt a korrupció ellen!

A Transparency International Magyarország szerint a fiatalok korrupció elleni tudatosságának növelése érdemben hozzájárulhat ahhoz, hogy a korrupció Magyarországon ne maradjon következmények nélkül. Ezért vesznek részt a Sziget Fesztiválon is, ahol nagy számban érhetőek el és szólíthatóak meg a fiatalok és innovatív módon oktatják őket a korrupció ellen.

„Szeretnénk nekik elmagyarázni, hogy mi is az a korrupció, hogyan lehet azt felismerni, milyen korrupciós kockázatokat magukban rejtő élethelyzetekkel találkozhatnak. Ennek érdekében egy „kisokost” is készítettünk, amelyet áttanulmányozva pár perc alatt elsajátíthatják azt a tudást, ami segíti a korrupció felismerését illetve megtanulhatják, hogy mit tehetnek ellene” – mondta Hortobágyi Emese, a Transparency International társadalmi kampányainak vezetője.

Dance Against Corruption - TI at the Sziget Festival

Az idei Globális Korrupciós Barométer eredményei szerint a megkérdezettek 71%-a vélekedett úgy, hogy a mindennapi emberek szerepe a korrupció megfékezésében igen nagy. Ezt hangsúlyozva a szervezet jó ötletnek tartotta, hogy nyáron egy figyelemfelkeltő kampányt folytasson, amelynek központi eleme a tánc. „Ideje mozdulni és aktívan tenni a korrupció ellen” jeligére egy közös koreográfiát találtak ki az Appril Project táncos formáció segítségével, amelyet ma egy hatalmas flashmob keretében mutattak meg a Világzenei Nagyszínpad előtt. Az eseményen táncolt a TI ügyvezető igazgatója, a brit és a norvég nagykövet, a holland nagykövetség ideiglenes ügyvivője is, valamint több mint száz fesztiválozó.

A tánc jó eszköz arra, hogy felkeltsük a fiatalok figyelmét, mivel az egy olyan tevékenység, amit jó eséllyel mindenki szeret. Felráz, megmozgat, felébreszt. Pont erre van most szükség: ne higgyük azt, hogy nem lehet tenni a korrupció ellen. Ha szélmalomharcnak is tűnik néha, akkor is tenni kell ellene, aktívan, közösen.

– tette hozzá Hortobágyi Emese.

 

A magyarok régóta korruptnak látják az országot, de csak kevesen tudnak vagy akarnak tenni a mutyi ellen. A TI feladatának érzi, hogy felrázza az embereket, mert csak összefogással válhat méltányosabbá Magyarország

– mondta Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

További fotókat ide kattintva találhat!

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!