Skip to content

Támogasd a TI Magyarországot adód 1%-ával!

Támogasd a TI Magyarországot adód 1%-ával!

Kedves Támogatónk és Barátunk!

A Te eddigi támogatásodnak és együttműködésednek köszönhetjük, hogy a Transparency International Magyarország a korrupció elleni fellépés legfontosabb szereplőjévé válhatott. A tisztességes és átlátható közélet mindannyiunk érdeke, ezért kérjük, hogy személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával támogasd munkánkat, hogy a jövőben is függetlenül és magas szakmai színvonalon léphessünk fel a korrupció ellen.

Az elmúlt időszakban különösen aktívak voltunk. Közzétettük a Transparency International (TI) berlini központjának kutatói által kiszámolt legfrissebb Korrupció Érzékelési Indexet és az ahhoz kapcsolódó jelentést a hazai korrupciós helyzetről. Feldolgoztuk a korábban kiperelt „tao”-adatok egy részét, oknyomozó újságírókat díjaztunk a Soma-díj és a mentorprogramunk keretében, továbbá több, nagyobb lélegzetű tanulmányban javaslatokat fogalmaztunk meg a korrupció visszaszorítása érdekében, és persze folytatjuk régebben megkezdett projektjeinket: például két nagy volumenű, európai uniós pénzből megvalósuló közbeszerzést monitorozunk, az EU megbízásából. Több tucatnyi közérdekű adatpert nyertünk az elmúlt években, ezek alapján került nyilvánosságra, hogy kikhez került illetéktelenül közpénz.

Rendszeresen találkozunk üzleti támogatóinkkal és a közélet, diplomácia jeles képviselőivel. Emellett a korrupcióval kapcsolatos szemléletváltás érdekében oktatási programokat indítottunk és társadalmi kampányokat szervezünk. A Korrupcióellenes Világnap alkalmából kilencedik alkalommal rendeztük meg nagyszabású fesztiválunkat.

A Transparency International továbbra is kezdeményezője és kritikus szakmai szereplője kíván lenni a közélet tisztáságát elősegítő reformoknak. Ebben az évben célunk a támogatói bázis növelése, és nem lankadunk a közérdekű adatigénylés terén sem. Küzdünk a közbeszerzési eljárások átláthatóbbá tételéért, továbbá számos kutatást készítünk, szakmai konferenciát szervezünk, rámutatva a magyarországi korrupció jellegzetességeire.

Annak ellenére, hogy számos kormányzati szócső-médium folyamatosan támadja szervezetünket, a TI változatlan elkötelezettséggel, konstruktívan, tény- és értékalapon küzd a visszaélések feltárása, a korrupció visszaszorítása érdekében.

Ahhoz, hogy a demokratikus civil kontrol eredményes legyen, és a TI független, szakmai szervezetként a jövőben is elő tudja segíteni a korrupció megfékezését, és elő tudja mozdítani az átláthatóságot, a Te támogatásodra is szükségünk van. Mert sikert csak közösen érhetünk el.

Kérjük, hogy támogasd személyi jövedelemadód 1%-ával a Transparency International Magyarországot!


Adószámunk: 18192744-2-41

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×