Skip to content

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – 2018 LEGJOBB OKNYOMOZÓ CIKKE

blankA Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó „Transparency – Soma” Díjat 2018 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2019. január 11-én. A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes személy vagy szervezet, illetve szerkesztőség is.

A Soma-díjat barátai alapították a fiatalon elhunyt kitűnő újságíró, Gőbölyös József (Soma) emlékére 2001-ben.  A díjátadóra minden évben január 11-én, Soma születésnapján kerül sor. A díj legfőbb célja, hogy támogassa azt a műfajt, melyben Soma a legaktívabb volt, az oknyomozó újságírást. A Transparency International Magyarország (TI) 2016-ban vette át a díj menedzselését, a díjat ma már „Transparency – Soma” díjként ítéljük oda. A TI – az átláthatóságért folyó és korrupció elleni tevékenysége részeként – három éve több programon keresztül támogatja a magyarországi tényfeltáró újságírást.

GYAKORLATI TUDNIVALÓK A TRANSPARENCYSOMA DÍJ PÁLYÁZATRÓL

Ki jelölhető?

Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, politikai, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, megjelent vagy még publikálatlan újságcikk, vagy cikksorozat szerzője/szerzői.

Ki jelölhet?

Bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes személy vagy szervezet, illetve szerkesztőség is.

Mit kell tartalmaznia a pályázatnak?

  • A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban;
  • ha megjelent a cikk, akkor online médium esetében annak az elérhetőségét (linkjét), nyomtatott lap esetében pedig a megjelent cikket pdf formátumban;
  • a jelölt nevét, elérhetőségeit, valamint a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám);
  • ha a cikkel kapcsolatban helyreigazítási kérelmet nyújtottak be, akkor a pályázó köteles arról tájékoztatni a pályázat kiíróját.

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?

E-mail cím: diana.sebestyen@transparency.hu

Határidő: 2018. december 1. 23:59 óra (A határidő után nem fogadunk el pályázatot!)

Kérjük a szerkesztőségek vezetőit, hogy a pályázati kiírást ismertessék munkatársaival!

Transparency International Magyarország Alapítvány

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×