Oknyomozó újságírói pályázat

A Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot hirdet szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró cikkek készítésére. A határidőt meghosszabbítottuk 2011. szeptember 5-ig.

A cikk vagy cikksorozat megírására – a pályázat eredményhirdetésének időpontjától számítva – maximum három hónap áll rendelkezésre. A Transparency International Magyarország Alapítvány egyenként bruttó 275 000 forint összeggel támogatja a két nyertes projektötletet.

A pályázatra a magyarországi felszámolási eljárások kapcsán kialakult, korrupcióval kapcsolatos konkrét témajavaslatokat várunk. A pályaművek megítélésében a zsűri szempontjai: elsősorban az írásmű megszületéséhez szükséges kutatómunka mennyisége és alapossága, másodsorban az újságcikk érthetősége és élvezetessége.

A pályázatok benyújtásához a következő dokumentumok szükségesek:

  • Rövid szakmai önéletrajz
  • Pályázati adatlap,
  • A projekt leírása: (3500 – 5000 karakter), részletezve a cikk témáját, a feldolgozás módját,
  • A pályázó három legsikeresebbnek tartott cikke, amely igazolja, hogy a szerző rendelkezik a javasolt tényfeltáró projekt sikeres megvalósításához szükséges szakmai tapasztalattal.

A Transparency International Magyarország fenntartja a jogot, hogy a támogatott cikkeket – szerkesztést követően – részben vagy teljes terjedelmükben magyarországi médiában és saját honlapján megjelenteti.

A pályázatokat 2011. augusztus 22-ig a következő e-mail címre kérjük elküldeni: judit.blasko@transparency.hu A pályázati kiírásról ezen a címen vagy a (36)-70-409-7277-es telefonszámon lehet további információt kérni Dietz-Blaskó Judittól, vagy Földes Ádámtól.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!