Skip to content

Miért kezdeményezte két jogszabály módosítását Simonka György? – Újabb pert indítottunk

Miért kezdeményezte két jogszabály módosítását Simonka György? – Újabb pert indítottunk
A Transparency International Magyarország szeretné tisztázni, hogy Simonka György miért és milyen eredménnyel kezdeményezte két jogszabály módosítását. Az ügyészség azt közölte, hogy Simonka György a módosítások révén a „nyomozó hatóság szerint azt remélte, hogy személyére nézve is a visszafizetésre kötelező határozatok visszavonását érheti el”. Az irányítása alatt álló szervezetek kérték is a támogatásuk visszakövetelésének a mellőzését. A kérésük azonban eredménytelen maradt, ezért a vádhatóság úgy vélte, hogy Simonka György a „NAV döntését nem befolyásolta”.

Vajon kinek lehet igaza?

Megkérdeztük a Magyar Államkincstárt, hogy a Simonka György nevéhez köthető jogszabályi könnyítések hatására kik mentesültek a visszafizetési kötelezettség alól. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az állam összesen mennyi közpénzről mondott így le.

Az államkincstár titkolja a választ, ezért pert indítottunk. A további fejleményekről természetesen tájékoztatni fogunk titeket.

Ez a tevékenységünk annak a 92 lelkes támogatónak köszönhetően valósulhat meg, akik hozzájárultak a nyári kampányunkhoz, melyben arra gyűjtöttünk, hogy a következő 12 hónapban újabb 5 pert indíthassunk a közérdekű adatok megismerhetőségéért.

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×