Skip to content

Megjelent az Integritási Megállapodásokról szóló útmutatónk döntéshozók számára

Megjelent az Integritási Megállapodásokról szóló útmutatónk döntéshozók számára

A COVID-19 járvány kihívás elé állította szinte minden kormány azon képességét, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljon a közösségek szükségleteire. Az állami szervek szigorúbb ellenőrzéssel és megnövekedett elvárásokkal találják magukat szembe a válságból történő kilábalás előmozdítását célzó szolgáltatások és projektek végrehajtása kapcsán.

Az EU -ban a tagállamok soha nem látott, 1,8 trillió EUR összegű költségvetésről állapodtak meg a 2021-2027 közötti időszakra. Az elkövetkező hónapokban és években a nemzeti kormányok az így rendelkezésre álló források nagy részét közbeszerzés keretében fogják elkölteni. A nagy összegű befektethető források beáramlása és a gyors felhasználás kényszere jelentősen megnöveli a csalás és a korrupció kockázatát.

Ezért legfőbb ideje, hogy a meglévő kontrollokat önkéntes részvételen alapuló felügyeleti intézkedésekkel egészítsük ki. Az Integritási Megállapodások kiváló lehetőséget kínálnak az EU valamennyi állami szervének a civil társadalommal kialakítandó együttműködésre és a közbeszerzések fokozott átláthatóságának és elszámoltathatóságának a biztosítására.

Az Integritási Megállapodások alkalmazásával kapcsolatos, döntéshozók számára készített útmutatónk az alábbi címen olvasható.

Korábbi és jelenleg is futó Integritási Megállapodások keretében végrehajtott projektjeinkről pedig itt található bővebb információ.

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×