Skip to content

Lezárult a TI Magyarország 8. oknyomozó újságírói mentorprogramja

Lezárult a TI Magyarország 8. oknyomozó újságírói mentorprogramja

Egy online díjátadó esemény lezárult a Transparency International Magyarország 8. mentorprogramja, melynek célja az oknyomozó újságírás népszerűsítése és megismertetése a fiatal generációval.

A díjátadón beszédet mondtak a programot támogató nagykövetségek képviselői, valamint Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója. A felszólalók egytől egyig hangsúlyozták, hogy a független és kritikus sajtó kiemelkedően fontos szerepet tölt be a demokrácia hatékony működésében, és a mentorprogram ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a fiatal generáció tagjai elismert újságírókkal együtt dolgozva szerezhessenek tapasztalatot a szakma egyik legfontosabb területén, az oknyomozó újságírásban.

Ezt követően a program projektmenedzsere, Szabó Dániel beszélgetett az 5 mentorálttal, akik bemutatták a mentorokokkal közösen jegyzett cikkeiket, valamint meséltek a közös munkáról és a program során szerzett élményeikről.

A beszélgetést díjátadó követte, melynek során Martin József Péter ismertette a szakmai zsűri döntését. A zsűri tagjai Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója, Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója, Lőke András, az ittlakunk.hu alapító-szerkesztője, valamint Stumpf András, a Válasz Online internetes hírportál alapító-szerkesztője voltak.

A zsűri döntése alapján a 8. oknyomozó újságírói mentorprogram első díját Lovas Dóra és Porcsin Zsolt párosa nyerte a „Latinovits Színház drámája” című, a debreciner.hu-n publikált kétrészes tényfeltáró írással.

A mentorprogram keretében született cikkek az alábbi linkeken érhetők el:

A programot a Német Nagykövetség, a Svéd Nagykövetség, a Norvég Nagykövetség, a Francia Nagykövetség és a Finn Nagykövetség támogatták, amit ezúton is köszönünk!

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó hírek

Június 11-én egy online esemény keretében útjára indult a Transparency International Magyarország 8. oknyomozó...
A társadalmi szemléletformálás és a fiatalok elkötelezése a korrupció elleni küzdelem mellett évek óta...
×