Lehet csatlakozni Ózd város önkormányzatának integritási megállapodásához

Megjelent a Svájci – Magyar Együttműködési Program keretében támogatott „Ózd városi ivóvíz-ellátási infrastruktúra és elosztási rendszer fejlesztése és fenntartható irányítása (SH/3/13.)” című pályázati program keretében kivitelezési munkálatok elvégzésére irányuló eljárást megindító felhívás a Közbeszerzési Értesítőben 2013. május 31-én. A közbeszerzési eljárásra vonatkozóan Ózd Város Önkormányzata, egy független monitor, a Proactive Management Consulting Kft. és a Transparency International Magyarország integritási megállapodást írt alá 2013. december 5-én.

Az integritási megállapodásban az aláírók a teljes átláthatóság mellett kötelezik el magukat az eljárás során. A független monitor felel azért, hogy minden résztvevő betartsa a megállapodásban vállaltakat.

Ajánlatkérő lehetőséget biztosít ajánlattevők részére, hogy a közbeszerzési dokumentáció mellékleteként kiadott nyilatkozat aláírásával és az ajánlathoz csatolásával, önkéntes jelleggel csatlakozzanak a szintén a dokumentáció mellékleteként kiadott integritási megállapodáshoz, melynek célja, hogy az eljárásban részt vevő minden érintett fél számára biztosítsa az átláthatóságot, és garantálja a tisztességes verseny feltételeit.

A Transparency International Magyarország felhívja  az ajánlattevők figyelmét arra, hogy ajánlatuk benyújtásakor írják alá azt a nyilatkozatot, amellyel csatlakoznak az Integritási Megállapodáshoz; ezzel is bizonyítva elkötelezettségüket az átlátható közbeszerzés iránt. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen Ózd Város Önkormányzata és a nyertes ajánlattevő között kötendő építési beruházási szerződés integritási klauzulát fog tartalmazni.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!