Skip to content

Közzétettük a legnagyobb összegű turisztikai támogatásokat elnyerő vállalkozások listáját

Közzétettük a legnagyobb összegű turisztikai támogatásokat elnyerő vállalkozások listáját

Kereshető, cégadatokkal összekapcsolt táblázatban is közzétette a Transparency International Magyarország az utóbbi négy évben kiosztott 100 millió Ft feletti turisztikai támogatások adatait, melyek mindezidáig elemzésre alkalmatlan formában álltak rendelkezésre. Listánk azokat a támogatásokat is tartalmazza, melyeket még nem közölt a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az adatok összesítéséből kiderül: ha a turisztikai szektorban szerzett jártasság nem is mindig feltétel, a NER-hez fűződő kapcsolatból azonban előnyt kovácsolhatnak az igazán jelentős turisztikai támogatásra aspirálók.

A táblázat a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Zrt. által nyújtott a legalább 100 millió forint értékű, 2018 és 2021 között nyújtott támogatásokat és az egyes kedvezményezett cégekre vonatkozó információkat tartalmazza. A táblázat kizárólag a támogatott hazai vállalkozások adatait foglalja magába. Nem tér ki a támogatott önkormányzatok, külföldi vállalkozások és a támogatott civil szervezetek (kivéve a nonprofit vállalkozások) adataira. A táblázat közzétételének célja, hogy keresésre és további számításra alkalmas módon tegye nyilvánossá ezeket a közérdekű adatokat.

A témában született bejegyzésünk elérhető a blogfelületünkön!

Az adatok forrása: a Kisfaludy2030 Zrt. és az MTÜ Zrt. honlapja, az Európai Unió állami támogatásokat rendszerező adatbázisa és az Opten.hu céginformációs rendszere. Az adatbázist letölthető formátumban is közzétettük.

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó hírek

A turisztikai szektor a járványhelyzet, a koronavírus okozta válság által talán leginkább sújtott ágazat....
×