Skip to content

Közpénzügyi kisokos 3: Kartellezés, színlelt ajánlatok és egyéb visszaélési lehetőségek – itt a négyrészes videósorozatunk újabb epizódja!

Közpénzügyi kisokos 3: Kartellezés, színlelt ajánlatok és egyéb visszaélési lehetőségek – itt a négyrészes videósorozatunk újabb epizódja!

Megjelent a Transparency International Magyarország négyrészes animációs sorozatának harmadik epizódja!

Sorozatunk első részében a közbeszerzések alapvető fogalmait mutattuk be, a második fejezetben pedig a hazai pályázati rendszerben tapasztalható túlárazási gyakorlatról volt szó. A harmadik részben azt mutatjuk be, hogy milyen módszerekkel élhetnek vissza az indulók az egyes közbeszerzési eljárások során.

A Transparency International alapvető feladatának tartja a közpénzek helyes és átlátható felhasználása melletti kiállást, és a korrupció visszaszorítása mellett tett lépéseket, ennek érdekében négy részből álló ismeretterjesztő videósorozatot indítottunk. Az egyes epizódokban olyan alapvető fogalmakat és összefüggéseket mutatunk be, mint hogy milyen kapcsolat lehet a közbeszerzések és a korrupciós esetek között, illetve hogy milyen ügyekben merülhet fel a gyanú, hogy a közpénzeket érintő pályázatokra jelentkező cégek kartellezésben vehetnek részt.

A videósorozat az Európai Bizottság támogatásával jött létre.

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó hírek

A Transparency International Magyarország 2006-os megalakulását követően egyik legfontosabb feladatának tartotta és tartja a...
×