Skip to content

Közbeszerzési aktualitásokról szóló kerekasztal a XXV. jubileumi Vezérigazgató Találkozón

Közbeszerzési aktualitásokról szóló kerekasztal a XXV. jubileumi Vezérigazgató Találkozón

Az innováció és verseny – hazai pályán címmel megrendezésre került 2013. április 11-12-én a Spirit Hotel Sárvárban a XXV. Jubileumi Vezérigazgatói Találkozó.  A konferencia meghívott vendégei voltak Alexa Noémi ügyvezető igazgató és Rechnitzer Dóra üzleti programok vezetője.

A konferencia Magyarország innovációs helyzetével foglalkozott. A képességeket és az eredményeket mutató nemzetközi rangsorokban általában Magyarország a középmezőnyben van.  A konferencia arra kereste a választ, hogy tudunk-e változtatni ezen a helyzeten és milyen szellemi és anyagi erőforrásokat tudunk mozgósítani az innováció érdekében.

Ilyen anyagi erőforrásokat biztosít a közbeszerzés is.  A közbeszerzési aktualitások kerekasztal moderátora Mester Sándor a Vezetői Informatikusok Szövetségének alapító elnöke volt.  A kerekasztal résztvevői Alexa Noémi ügyvezető igazgató, Gajdos Róbert a Közbeszerzési Tanács Elnöke, Pethő József a NEXON Kft. üzletfejlesztési igazgatója és Tátrai Tünde a Corvinus Egyetem adjunktusa volt.

A kerekasztal résztvevői között élénk vita volt az új közbeszerzési törvény hatásairól és a jogorvoslati lehetőségek nehézségeiről.  Alexa Noémi kihangsúlyozta, hogy a Transparency International Magyarország számára a közbeszerzési határozatok kereshetősége, így a nyilvánosság a közbeszerzések tisztaságának záloga.  Megjegyezte továbbá, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem és a Transparency International Magyaroszág közösen egy kérdőíves felmérést készít a magyar közbeszerzési piacról, amelynek célja, hogy minél hatékonyabb, versenyképesebb, a hazai közbeszerzési piac szereplői számára kulturált közbeszerzési piaci körülményeket biztosító, fenntartható környezetet teremtsünk.

Kapcsolódó hírek

A Transparency International Magyarország 2006-os megalakulását követően egyik legfontosabb feladatának tartotta és tartja a...
×