Skip to content

Korrupció nélkül a játszótér is vidámabb

Korrupció nélkül a játszótér is vidámabb

A Transparency International Magyarország (TI) és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. közösen elkötelezték magukat a Gidófalvy játszótér felújításának átlátható és korrupciómentes megvalósítása mellett, aminek érdekében 2015 márciusában integritási megállapodást írtak alá. A szerződés keretében a TI azt vállalta, hogy e közbeszerzést monitorozza, mind jogi, mind pedig műszaki szempontból. A tüzetes átvizsgálás után a TI kijelenti, hogy a beruházás előkészítése és megvalósítása során korrupcióra utaló jelet nem tapasztalt.

A Közszolgáltató és a kivitelezők nemcsak ígéretben, de tettekben is hozzájárultak ahhoz, hogy a beruházás során a tiszta verseny, az átlátható működés és a korrupciómentesség elvei érvényesüljenek. A TI és a XIII. Kerületi Önkormányzat korábban már egyszer együttműködött a kerület átláthatóságának előmozdítása érdekében: 2013-ban a Boribon Bölcsőde felújítását monitorozta a korrupcióellenes szervezet.

„A XIII. Kerületi Önkormányzat és a Közszolgáltató Zrt. elkötelezett a jogszerű és átlátható működés, továbbá a társadalmi részvétel mind szélesebb körű biztosításában. A folyamatos megújulási igény és a transzparens működési elv gyakorlati alkalmazása alapvető elvárás a XIII. Kerületben élők számára nyújtott közszolgáltatások megvalósításában”

– nyilatkozta az integritási megállapodás kapcsán a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

Kapcsolódó hírek

Budapest XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.  elkötelezett az integritás és az átláthatóság iránt, emiatt alkalmazza...
A magyar állam évente kb. 3000 milliárd forintot költ el közbeszerzés útján. Különböző hazai...
A Transparency International Magyarország 2006-os megalakulását követően egyik legfontosabb feladatának tartotta és tartja a...
×