Skip to content

Korrupció elleni szándéknyilatkozat

Korrupció elleni szándéknyilatkozat

A Transparency International Magyarország (TI Magyarország) – a szervezet európai uniós irodájának a kezdeményezéséhez csatlakozva – korrupció elleni szándéknyilatkozatot készített. A szándéknyilatkozatot a mai napon eljuttattuk valamennyi, az európai parlamenti választáson listát állító magyarországi pártnak. A jelöltek, illetve a pártok a nyilatkozat aláírásával elkötelezik magukat annak érdekében, hogy példát mutassanak az etikus lobbizás, a felelős közpénzköltés és a közérdekű bejelentők védelme terén.

A TI Magyarország vállalja, hogy a szándéknyilatkozatban foglaltak megvalósítására kötelezettséget vállaló pártokat és jelölteket közzéteszi a honlapján. A Transparency International, helyi szervezetei útján, eljuttatja a szándéknyilatkozatot az Európai Unió más tagállamainak európai parlamenti képviselőjelöltjeihez és a jelölőszervezetekhez.

A TI Magyarország és a TI Európai Unió mellett működő irodája egyeztetést kezdeményez az Európai Parlamentben mandátumhoz jutó jelölőszervezetekkel annak érekében, hogy részletesen megvitassák, miként lehet a vállalásokat megvalósítani a gyakorlatban.

A pártok részére kiküldött nyilatkozat teljes szövege itt, valamint az ahhoz tartozó kísérő dokumentum itt található.

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×