Kilépés az Antikorrupciós Koordinációs Testületből

Az Antikorrupciós Koordinációs Testületet (AKT) a Kormány hozta létre 2008 nyarán azzal a céllal, hogy tanácsadó szervként segítse a Kormány korrupcióellenes programjának megtervezését és végrehajtását. A grémium tagjai: hat kormányzati intézmény, hat állami intézmény delegáltja és hat civil képviselő. A Testület elnöke az igazságügyi és rendészeti miniszter.

A Transparency International Magyarország 2007 októbere óta vesz részt az AKT munkájában, mint minden tag, térítésmentesen. A munka eredményeként 2008 februárjára elkészült, és a testület jóváhagyta a Korrupció Ellenes Startégiát, valamint a hozzá kapcsolódó Cselekvési tervet. A dokumentumokat mind a mai napig nem fogadta el a Kormány.

Tekintettel arra, hogy a Testület munkája kiüresedett, és munkája nem megfelelően koordinált, több civil társunkkal közösen úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban nem veszünk részt az AKT munkájában.

Megjegyzendő, hogy a Testület által jóváhagyott Stratégiát és Cselekvési Tervet megfelelő színvonalú szakmai dokumentumoknak tartjuk. Bízunk benne, hogy a mindenkori politiaki elit vállalni fogja a dokumentumokban foglalt feladatok végrehajtását.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!