Skip to content

Idén is felajánlhatod nekünk az adód 1 százalékát!

Idén is felajánlhatod nekünk az adód 1 százalékát!

Idén is megkezdődött a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlási időszaka, ebben az évben május 20-ig lehet rendelkezni erről az összegről. Közhasznú civil szervezetként a Transparency International Magyarország Alapítvány részére is felajánlható az adó 1%-a; az így érkező támogatás nagy segítséget jelent a munkánkhoz.

 

Kérjük, ha teheted, ajánld fel személyi jövedelemadód 1%-át a Transparency International Magyarország részére!

 

ADÓSZÁMUNK: 18192744-2-41

 

Az 1%-ról való rendlekezés megtehető az alábbi online felületen (ügyfélkapus bejelentkezéssel), valamint az alábbi nyilatkozat kitöltésével, amely papíralapon vagy elektronikusan is benyújtható (a NAV vonatkozó tájékoztatója ezen a címen elérhető).

A további, nem szja-bevalláshoz köthető lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

 

A támogatást a működésünk és legfontosabb tevékenységeink finanszírozására fordítanánk, amelyek keretében az alábbi sikereket értük el tavaly: 

  • Tíz új közérdekűadat-igénylést nyújtottunk be, ebből hétben pert indítottunk, három pert pedig elsőfokon már meg is nyertünk. A korábban indított ügyek közül négyet jogerősen is megnyertünk 2020-ban. 
  • Szakmai rendezvényeinket hibrid, illetve online formában szerveztük meg, így olyan új közönséget is meg tudtunk szólítani, akik korábban személyesen nem tudtak részt venni eseményeinken. 
  • Támogattuk az oknyomozó újságírók munkáját oknyomozó újságírói mentorprogramunkon és a Transparency-Soma Díj átadásán keresztül.  
  • Több fontos közbeszerzés, így az M6-os autópályaépítés, valamint a Tisza-Túr víztározó projekt monitorozásában vettünk részt. Megbízást kaptunk egy kiemelkedő jelentőségű beruházás, a Lánchíd felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárások monitorozására is. 
  • Újszerű kutatási eredményeket publikáltunk: alábbi tanulmányunk a hétköznapi és az állami korrupció érzékelése közti különbségekre kínál magyarázatot, míg egy reprezentatív kutatásunkban a magyarok hálapénzzel kapcsolatos attitűdjeit mértük fel. Megjelent az Európai Ügyészségből való kimaradás következményeit értékelő tanulmányunk, amely az eddigi legátfogóbb magyar nyelvű írás a témában. 
  • Több önkormányzati, állami és piaci vállalat számára is tartottunk antikorrupciós képzéseket, a járványhelyzet miatt online formában. 
  • Ebben az évben is bemutattuk a Korrupció Érzékelési Indexet, valamint hozzá kapcsolódó jelentésünket, amely évek óta fontos hivatkozási pont a korrupció felszámolásával kapcsolatos közbeszédben. Legfontosabb megállapításaink több nyelven, a nemzetközi sajtóban is megjelentek. 

 

Nagyon köszönjük, hogy támogatásoddal hozzájárulsz működésünkhöz!

A TI Magyarország csapata

Címkék: 1%-os kampány

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×