“Hogyan előzzük meg a korrupciót?”

A “Hogyan előzzük meg a korrupciót?” című új kiadványt 2009. június 4-én a Svájci Hozzájárulási Hivatal és a Svájci Nagykövetség hivatalos keretek között mutatta be. Az eseményen a média, gazdasági szervezetek, minisztériumok és civil szervezetek képviseltették magukat. A Transparency International Magyarország is jelent volt a rendezvényen.

 A Magyarországgal kapcsolatos kutatások rámutatnak, hogy a korrupció szempontjából az egyik legkritikusabb területet a magán és a közszféra közötti együttműködés jelenti. A “Hogyan előzzük meg a korrupciót?” című új kiadvány hozzájárul azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyek e fontos gazdasági kapcsolatok közötti hatékonyság és átláthatóság növelését célozzák. Az alapvető jogi háttéren kívül azok a jellegzetes helyzetek is bemutatásra kerülnek, amelyek kedveznek a korrupció kialakulásának. Célunk az volt, hogy tudatosítsuk az érintett közszereplők jogait és kötelezettségeit, és ez által segítsünk a korrupció megelőzésében. A kiadvány gyakorlati információkat nyújt és könnyen kezelhető formában jelenik meg.

Ez a kiadvány a Svájci Nagykövetségen működő SCO és az ebben a témában kutató Budapesti Corvinus Egyetem közös munkájaként született meg. Az ötletet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) is támogatta, és egyúttal előszót is írt a kiadványhoz. A szakmai szempontú ellenőrzést a Transparency International Magyarország végezte el.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!