Skip to content

Folytatja az együttműködést a Telenor és a TI

Folytatja az együttműködést a Telenor és a TI

Újabb két évre meghosszabbította tagságát a Telenor a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumában. A társaság tavaly kötött együttműködési megállapodást a TI Magyarországgal és azóta több közös programot is indított, hogy felhívják a figyelmet a piaci szereplők felelősségére a tisztességesebb üzleti környezet elérése érdekében. Kezdeményezéseiket beválasztották az idei CSR Piac legjobb magyar CSR projektjei közé.

A Telenor vezérigazgatója szerint az üzleti szférának feladata és felelőssége tenni a vállalatok etikus magatartásáért s ebben a nagyvállalatoknak élen kell járniuk: „A Telenor az egész világon ugyanolyan értékeket vall. Magyarországon is célunk, hogy segítsük a tisztességes vállalati kultúra és tiszta verseny  népszerűsítését, mert hiszünk benne, hogy ez  hosszú távon elősegíti az ország versenyképességének növekedését. Éppen ezért nagy örömmel dolgozunk együtt a Transparency Internationallel a jövőben is, és reméljük, hogy még sok vállalat követi a példánkat,” mondta el Christopher Laska a megállapodás aláírásakor.

„Az elmúlt években mind több olyan cég csatlakozott a vállalati támogatói fórumunkhoz, mely egyetért céljainkkal és akár ellenszélben is becsületes módon szeretne működni. Vannak közöttük, akik még egy lépéssel tovább mennek és nyilvánosan felvállalják ezt a meggyőződést: edukációs kampányokat folytatnak, más vállalatokat is próbálnak meggyőzni. Ez a tevékeny vállalati és civil összefogás nagyon értékes, hiszen a a szakmai és civil munka mellett szükség van a vállalati példamutatásra is. A kettő együtt segíthet, hogy az üzleti szféra szereplői megértsék, a cégek nagyon komoly változást tudnak elérni a korrupció visszaszorításában,” – mondta Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

A TI Magyarország és  a Telenor Magyarország eddigi együttműködéséről:

A hazai operátorok közül a Telenor elsőként csatlakozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumához.

  • „KKV Kurázsi” néven elektronikus tananyagot készítettek, mely [itt] ingyenesen elérhető
  • A Figyelővel és a Dun&Bradstreettel közösen kutatást készítettek a vállalati etika és korrupcióellenes vállalati eszközök témakörében.
  • Leglátványosabb akciójuk az egyik budapesti üzletközpontban felállított, interaktív „Átláccó” Labirintus volt, ahol bárki megismerhette a korrupció legalapvetőbb formáit és próbára tehette önmagát, miként döntene adott helyzetekben. Az egy hétig látogatható átlátszó útvesztőt több mint ezerhétszázan keresték fel tavaly decemberben.

Kapcsolódó oldalak

×