Folytatja az együttműködést a Telenor és a TI

Újabb két évre meghosszabbította tagságát a Telenor a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumában. A társaság tavaly kötött együttműködési megállapodást a TI Magyarországgal és azóta több közös programot is indított, hogy felhívják a figyelmet a piaci szereplők felelősségére a tisztességesebb üzleti környezet elérése érdekében. Kezdeményezéseiket beválasztották az idei CSR Piac legjobb magyar CSR projektjei közé.

A Telenor vezérigazgatója szerint az üzleti szférának feladata és felelőssége tenni a vállalatok etikus magatartásáért s ebben a nagyvállalatoknak élen kell járniuk: „A Telenor az egész világon ugyanolyan értékeket vall. Magyarországon is célunk, hogy segítsük a tisztességes vállalati kultúra és tiszta verseny  népszerűsítését, mert hiszünk benne, hogy ez  hosszú távon elősegíti az ország versenyképességének növekedését. Éppen ezért nagy örömmel dolgozunk együtt a Transparency Internationallel a jövőben is, és reméljük, hogy még sok vállalat követi a példánkat,” mondta el Christopher Laska a megállapodás aláírásakor.

„Az elmúlt években mind több olyan cég csatlakozott a vállalati támogatói fórumunkhoz, mely egyetért céljainkkal és akár ellenszélben is becsületes módon szeretne működni. Vannak közöttük, akik még egy lépéssel tovább mennek és nyilvánosan felvállalják ezt a meggyőződést: edukációs kampányokat folytatnak, más vállalatokat is próbálnak meggyőzni. Ez a tevékeny vállalati és civil összefogás nagyon értékes, hiszen a a szakmai és civil munka mellett szükség van a vállalati példamutatásra is. A kettő együtt segíthet, hogy az üzleti szféra szereplői megértsék, a cégek nagyon komoly változást tudnak elérni a korrupció visszaszorításában,” – mondta Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója.

A TI Magyarország és  a Telenor Magyarország eddigi együttműködéséről:

A hazai operátorok közül a Telenor elsőként csatlakozott a Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumához.

  • „KKV Kurázsi” néven elektronikus tananyagot készítettek, mely [itt] ingyenesen elérhető
  • A Figyelővel és a Dun&Bradstreettel közösen kutatást készítettek a vállalati etika és korrupcióellenes vállalati eszközök témakörében.
  • Leglátványosabb akciójuk az egyik budapesti üzletközpontban felállított, interaktív „Átláccó” Labirintus volt, ahol bárki megismerhette a korrupció legalapvetőbb formáit és próbára tehette önmagát, miként döntene adott helyzetekben. Az egy hétig látogatható átlátszó útvesztőt több mint ezerhétszázan keresték fel tavaly decemberben.
Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!