Skip to content

Figyeljük együtt, hogy mennyit költenek a pártok!

Figyeljük együtt, hogy mennyit költenek a pártok!

Figyeljük együtt, hogy mennyit költenek a pártok!

Segíts nyomon követni a 2014-es parlamenti választások kampányköltéseit! Olyan fiatalokat keresünk, akik saját városukban szívesen monitoroznák a kampányt, és hozzájárulnának a 2010-ből már jól ismert www.kepmutatas.hu oldalon történő országos kampánymonitorozáshoz (ez a weboldal hamarosan megújul!).

Miért?

A párt- és kampányfinanszírozás átláthatósága Magyarországon kulcskérdés a korrupció és a versenyképesség szempontjából. A Transparency International Magyarország, a K-Monitor és az atlatszo.hu ezért is hívja fel a figyelmet újra és újra arra, hogy továbbra is nagy korrupciós kockázatot rejtenek Magyarországon a kampányfinanszírozás szabályozásának kiskapui és a pártok ez irányú elköteleződésének hiánya. A 2014-es választások alkalmával újra milliárdokat fordítanak a kampányra, és hiába a 2013-as, új kampányfinanszírozási törvény, nagyon is félő, hogy az óriási összegek nagy része megint átláthatatlanul, érdemi elszámoltatás nélkül kerül majd elköltésre.

Ezért 2010 után most újra nagyszabású kampánymonitorozást tervezünk a 2014-es választások kapcsán. Komplex, jól bevált módszertannal kívánjuk nyomon követni és vizualizálni, hogy mennyit is költenek a pártok kampányra, törvényesen teszik-e ezt, és bevallják-e költéseiket. A költések alakulását folyamatosan mutatjuk a www.kepmutatas.hu weboldalon, amely 2010-ben is a média és a közvélemény figyelmének középpontjába került és folyamatosan tájékoztatott a kampányköltések alakulásáról Magyarország-szerte. Tegyél te is a korrupció ellen: vegyél részt a kampánymonitorozásban!

Mit tehetsz?

Ha szívesen vennél részt a kampánymonitorozásban, látnál bele a kampány folyamatába és a TI munkájába, és még egy kis pénzt is szeretnél keresni, jelentkezz egy önéletrajzzal abazis@transparency.hu címen.

Határidő: 2014. február 12.

A monitorozást a következő városokban tervezzük: Budapest, Debrecen, Szeged, Pécs, Szolnok, Miskolc, Győr. Elsősorban ezekből a városokból várjuk a jelentkezőket, városonként maximum 2 főt.

Ha bármi kérdésed van, vagy többet szeretnél tudni, írj nekünk, vagy keress minket a Facebookon!

facebook.com/kepmutatas

facebook.com/TransparencyInternationalMagyarorszag

facebook.com/TransparencyInternationalBazis

logo_group_partfigyelo

Kapcsolódó hírek

Kampányköltések átláthatósága 2014-2015-ben A pártok közel 11 milliárd forintot költhettek kampányra 2014-ben és 2015-ben...
Merülj el a korrupciógyanús közbeszerzésekben és nyerj egy drónt! 2016. 02. 29. A Red Flags a...
A politikai pártok választási kampányainak a finanszírozása Magyarországon a rendszerváltozás óta megoldatlan probléma, egyben...
×