Skip to content

Fenntarthatósági Nap 2014

Fenntarthatósági Nap 2014

A Transparency International Magyarország is részt vett szeptember 27-én a Fenntarthatósági Napon, ahol elektronikusan kitölthető kvízzel, kiadványokkal és ajándékkal vártuk az érdeklődőket. A nap utolsó szekciójában pedig Martin József Péter beszélt a korrupcióról, szabálykövetésről, társadalmi felelősségről.

A Fenntarthatósági Nap szombat esti rendezvényén a Millenárison Martin József Péter, a Transparency International ügyvezetője Szabó Simon filmrendezővel, Tari Annamária pszichológussal és Orosz Györgyi közösségépítővel beszélgetett (a moderátor Szomolányi Katalin volt). A TI ügyvezetője szerint a korrupció persze morális kérdés is, de messze nemcsak az. Az átláthatóan működő országokban csökken a korrupció, a jogállami normák magas szinten érvényesülnek és fenntarthatóan nő a gazdaság teljesítménye. Magyarországon ezzel szemben sem a szabályok, sem pedig a belénk égett kultúra nem segíti elő a transzparenciát. A változást gátolja a társadalmi közöny és a bizalmatlanság, amiben mindannyiunknak van felelőssége, de főképpen azoknak a döntéshozóknak, akik rossz szabályokat alkotnak és rossz példával járnak elől.

A Fenntarthatósági Nap egy fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, a kiállítás és az afterparty fő célcsoportja a fiatalok. A rendezvény szerves része a kiállítás is, ahol előadásokon az elhangzottakat meg is lehet nézni, tapasztalni. Olyan témák merülnek tehát fel, amiről nem csak beszélni lehet, hanem konkrétan tenni is érte.

További fotókat itt találhat!

Címkék: Fiataloknak

Kapcsolódó hírek

Politikus fröccs, oknyomozós kvíz – Transparency International a Sziget Fesztiválon 2015. 08. 28. A...
A Transparency International Magyarország fontosnak tartja a társadalmi szemléletformálást és a fiatalok oktatását, aktivizálását...
×