Skip to content

Az idei Soma-díj pályázati kiírása

Az idei Soma-díj pályázati kiírása

A Gőbölyös József Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2015 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2016. január 11-én. A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is. Ha környezetében olyan cikkel találkozik, amelyet díjazhatónak ítél, kérjük, jelölje szerzőjét! Kérjük továbbá, hogy a pályázati kiírást ismertesse munkatársaival!

A Gőbölyös József Soma Alapítványról, illetve a pályázatról további információ található a www.gsoma.hu címen.

TUDNIVALÓK A SOMA-DÍJRÓL

Ki jelölhető?

Tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, legalább 6 ezer, legfeljebb 100 ezer leütés terjedelmű, megjelent vagy még publikálatlan írás szerzője/szerzői.

Ki jelölhet valakit a díjra?

Lényegében bárki. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

Mit kell tartalmaznia a pályázati anyagnak?

–  A jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban.
–  Az e-mailnek tartalmaznia kell a jelölt nevét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható.

Hová és milyen határidővel küldendő be a pályázati anyag?

E-mail cím: diana.sebestyen@transparency.hu

Határidő: 2015. november 30.

A Gőbölyös József Soma Alapítvány kuratóriuma és a Transparency International Magyarország Alapítvány.

Kapcsolódó hírek

A Soma Díjat barátai alapították a fiatalon elhunyt kitűnő újságíró, Gőbölyös Soma emlékére 2001-ben....
Merülj el a korrupciógyanús közbeszerzésekben és nyerj egy drónt! 2016. 02. 29. A Red Flags a...
15. alkalommal adták át Magyarország legrangosabb oknyomozó újságírói díját, amelyet a rendkívül tehetséges, fiatalon...
A Transparency International Magyarország Alapítvány oknyomozó mentorprogramjának keretében pályázatot hirdet az újságírás iránt elkötelezett...
A Gőbölyös József Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki...
Ma átadták a Transparency International Magyarország (TI) és a Független Médiaközpont első oknyomozó újságírói...
A Transparency International Magyarország és a Független Médiaközpont pályázatot hirdetett az újságírás iránt elkötelezett...
A lobbizás újságírói szemmel: workshop a Transparency International Magyarország és a Független Médiaközpont szervezésében.
×