Skip to content

Ünnepeljen velünk a Korrupcióellenes Világnapon!

Ünnepeljen velünk a Korrupcióellenes Világnapon!

A Transparency Intarnational (TI) Magyarország Áttörés a korrupció elleni küzdelemben vagy szemfényvesztés? A jogállamisági mechanizmus hatása Magyarországon címen rendez kerekasztalbeszélgetést a 2022. évi korrupcióellenes világnapon. A panelbeszélgetés során meghívott vendégeinkkel az Európai Unió és az Orbán-kormány között a jogállami normák csorbulása és a rendszerszintű korrupció miatt befagyasztott uniós források lehívásáért zajló tárgyalások jelenlegi állásával foglalkozunk, valamint értékeljük a magyar fél által tett eddigi, korrupcióellenesnek nevezett vállalásokat. A kerekasztalbeszélgetést a Megvesztegethetetlentelenek című színdarab ősbemutatója követi, melyet a TI Magyarország és a Dumaszínház együttműködésében jött létre.

Az ENSZ 2003. december 9-én fogadta el a korrupció elleni egyezményt, és e jeles esemény emlékére minden évben december 9. napja a Korrupcióellenes Világnap. Ezen a napon a Transparency International Magyarország is nyilvános rendezvényt tart a magyarországi korrupciós helyzetnek és az ország korrupció elleni teljesítményének az áttekintése céljából. Idén különösen aktuálisak ezek a kérdések, hiszen a kormány az Európai Bizottság által megindítottj ogállamisági eljárás keretében korrupcióellenes törvénycsomagot dolgozott ki. Kérdés persze, hogy mindez mennyit ér a Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett, a jogállamot módszeresen romboló hatalmi berendezkedés több mint tizenkét éves regnálása után.

A Korrupcióellenes Világnap alkalmábólt artott kerekasztalvitán a Transparency International Magyarország vendégei – Balázs Péter volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja, Cseh Katalin, az Európai Parlament képviselője, Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke és Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója – emellett arra is keresik majd a választ, hogy meddig bírná Magyarország az európai uniós támogatások nélkül, és mi történne akkor, ha ezek a források végleg elapadnának.

Időpont: 2022. december 9. péntek, 16:00 –17:30.

Helyszín: Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár (1077 Budapest, Csányi utca 5.)

A kerekasztalbeszélgetés részvevői:
  • Balázs Péter volt külügyminiszter, az Európai Bizottság korábbi tagja
  • Cseh Katalin, az Európai Parlament képviselője
  • Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke és
  • Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója
A beszélgetést Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója moderálja.

A kerekasztalbeszélgetéshez kapcsolódó Facebook-esemény ezen a linken érhető el.

A kerekasztalbeszélgetést követően a Transparency International Magyarország és a Dumaszínház együttműködésében készült Megvesztegethetetlentelenek című színdarab ősbemutatójára kerül sor a Gólem Színházban.

A Megvesztegethetetlentelenek budapesti bemutatóra minden jegy elfogyott!

A darab megtekinthető december 10-én, szombaton 19 órai kezdettel Szentendrén a Pest Megyei Könyvtárban (2000 Szentendre Pátriárka u. 7.). Jegyek elérhetőek a Dumaszínház honlapján a következő linken.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó hírek

Tekintse meg korábbi és hamarosan következő eseményeinket.  
×