Átadtuk a Figyelő Top 200 Gálán a Telenor Etikus Vállalat Díjat

A Figyelő TOP200 Gálán átadtuk az idei Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet nagyvállalati kategóriában a Richter Gedeon Nyrt., kis- és középvállalati kategóriában pedig a SIGNAL Biztosító Zrt. nyert el.

A Telenor Etikus Vállalat Díjra a 9 tagú Ajánló Testület által jelölt vállalatokat a Transparency International Magyarország kérte fel a pályázat benyújtására. A felkérésre benyújtott pályázatokat a szakmai zsűri értékelte, amely a Budapesti Corvinus Egyetem, a Közép-európai Egyetem, a Figyelő és a Transparency International képviselőiből áll. A jelölési és a pályázati folyamatot a Transparency International felügyeli.

A Telenor Etikus Vállalat Díj célja olyan vállalati programok elismerése és bemutatása, amelyek ösztönzést jelentenek és példaként szolgálhatnak más hazai vállalatoknak saját, az üzleti etikát fejlesztő, a vállalati integritást növelő gyakorlatuk kialakításához.

A nagyvállalati kategóriában díjazott Richter Gedeon Nyrt. a hazai gyógyszeripar egyik vezető szereplőjeként a többi pályázathoz képest egy innovatív programmal nyert , amely a betegek, az orvosok és a hatóságok (azaz a stakeholderek) felé az átláthatóságot  növeli.

A kis- és középvállalatok között díjazott SIGNAL Biztosító Zrt. pályázatában a compliance program összetettségét díjaztuk, hogy követendő példaként állíthatjuk a magyar kis- és középvállalatoknak.

Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezetője  kiemelte:

„Ahhoz, hogy a traszparens gazdasági környezet megvalósuljon olyan vállalatokra és vállalatvezetőkre is szükség van, amelyeknek és akiknek szívügyük a tisztességes vállalati magatartás. A Transparencynél azért dolgozunk, hogy az üzleti szférában is visszaszoruljon a korrupció, és a vállalatokat segítsük abban, hogy felismerjék a korrupciós veszélyeket. A pályázó cégek felismerték, hogy olyan vállalati kell kultúrát kialakítani, amelyben magától értetődővé válik minden munkatárs számára, hogy az etikus munkavégzés az egész szervezet érdeke. Egy ilyen közegben szabad, sőt kell is ezekről a dilemmákról beszélgetni, kérdezni, eligazítást kérni. Nagyon örülök, hogy  a díjazott vállalatok  törekvéseit és megfelelési rendszereit  legjobb gyakorlatként állítjuk a gazdasági szereplők elé.”

További információ a díjról és a nyertesekről: www.telenoretikusvallalatdij.hu

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!