Skip to content

Alexa Noémi vezeti újra a Transparency Internationalt

Alexa Noémi vezeti újra a Transparency Internationalt

Alexa Noémi, a szervezet korábbi ügyvezető igazgatója vezeti újra február 14-étől a Transparency International magyarországi szervezetét, miután visszajött szülési szabadságáról. A TI korábbi igazgatója, Földes Ádám jogi igazgatóként folytatja tovább a munkát.

Alexa Noémi a nemzetközi korrupcióellenes szervezet budapesti irodáját 2006-os alapítását követően vezette. Igazgatása alatt a TI az antikorrupciós kutatások és fellépés meghatározó szereplőjévé vált Magyarországon. Alexa korábban az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium nemzetközi főosztályának vezető-helyetteseként dolgozott, ahol szakterülete az uniós források elosztása és felhasználása volt. Az ELTE spanyol-kulturális antropológia szakán diplomázott, majd a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerzett doktori fokozatot.

„Újabb kutatási és oktatási programokat indítunk a korrupció visszaszorítása érdekében, javaslatokat dolgozunk ki a Kormány számára és minden lehetséges eszközzel ösztönözni kívánjuk az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban. A korrupció elleni eredményes fellépéshez azonban szélesebb körű összefogásra van szükség” – mondta a szervezet új igazgatója, aki reméli, hogy egyre többen vesznek majd részt a TI munkájában és közös fellépéssel sikerül változást kikényszeríteniük.

Címkék: Rólunk

Kapcsolódó oldalak

Nincsenek kapcsolódó oldalak
×