Skip to content

Ajánlatkérés mérnöki szakértői tevékenység végzésére

Ajánlatkérés mérnöki szakértői tevékenység végzésére

Az Európai Bizottság 2015 januárjában indított pilot projektet az integritási megállapodásoknak az Európai Strukturális és Kohéziós Alapokból [a továbbiakban: „uniós alapok”] finanszírozott beruházások során történő alkalmazásában rejlő lehetőségek feltárására. Az „Integritási Megállapodások – Civil ellenőrzési mechanizmusok az uniós alapok védelméért” elnevezésű pilot projekt keretében 2015 októberében az Európai Bizottság egyrészt kiválasztotta „A VTT Felső-Tisza árvízvédelmi rendszerének kiépítése, Tisza-Túr tározó” tárgyú beruházás [a továbbiakban: „Beruházás”] a pilot projektben való részvételre, másrészt a Transparency International Magyarország Alapítványt választotta ki a független monitor szerepének betöltésére. A pilot projekt 4 évig, 2016. január 1-től 2019. december 31-ig tart.

Az integritási megállapodás részes felei a TI – mint független monitor – az Országos Vízügyi Főigazgatóság – mint a lefolytatandó közbeszerzési eljárások ajánlatkérője –, valamint ellenjegyzője a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért felelős Helyettes Államtitkársága.

A Beruházás célja a szükséges árvízvédelmi biztonság megteremtése a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével. A Beruházást az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal kötött konzorciumi együttműködési megállapodásban kívánja megvalósítani. A Beruházás megvalósításához a Kohéziós Alap nyújt támogatást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról szóló 1084/2016. (II. 29.) Korm. határozat megállapította a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program éves fejlesztési keretét, amely a projektre vonatkozóan bruttó 27,3 Mrd Ft-ot biztosít 100 %-os támogatási intenzitással.

A TI Magyarország a fentebb részletesen ismertetett pilot projekt keretében, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal együttműködésben dolgoz ki egy közbeszerzési eljárás során alkalmazandó integritási megállapodást, monitorozza a Beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési eljárások teljes folyamatát, ellenőrzi a kapcsolódó eljárási dokumentumok jogszerűségét, illetve figyelemmel követi a közbeszerzési eljárások eredményeként megkötött szerződések végrehajtását.

A közbeszerzési eljárás tárgya építési beruházás, pontosabban víztározó építés, ezért a TI Magyarország fenti feladatainak teljesítéséhez mérnök szakértőt kíván igénybe venni annak érdekében, hogy műszaki szakmai szempontból is megvizsgálhassa az ajánlati/részvételi felhívást, a dokumentációt, az ajánlatokat, a szerződést, és minden egyéb eljárási cselekményt, valamint a szerződésnek megfelelő teljesítést.

A részletes ajánlatkérés az alábbi linken tölthető le.

Az ajánlatokat és az ajánlatkéréssel kapcsolatos kérdéseket a gabriella.nagy@transparency.hu címre várjuk.


blank

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. Bármilyen kommunikáció ami a projekttel kapcsolatban megjelenik az oldalon kizárólag a szerzők véleményét tükrözi, és az Európai Bizottság nem vonható felelősségre az itt megtalálható információk bármilyen módú felhasználásáért.

The project has been funded by the European Commission. Any publication made on this site reflects the views only of the authors, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained herein.

Kapcsolódó hírek

Az Európai Bizottság 2015 januárjában indított pilot projektet az integritási megállapodásoknak az Európai Strukturális...
A magyar állam évente kb. 3000 milliárd forintot költ el közbeszerzés útján. Különböző hazai...
A Transparency International Magyarország 2006-os megalakulását követően egyik legfontosabb feladatának tartotta és tartja a...
×