Skip to content

A vagyonnyilatkozatok átláthatatlan rendszere

A vagyonnyilatkozatok átláthatatlan rendszere

Hogy miért rossz a vagyonnyilatkozatok rendszere? Mit kellene tenni, hogy működőképes legyen? A Transparency International Magyarország, a Direkt36 és a 444.hu a vagyonnyilatkozatok mélyére ás a vagyonkereso.hu oldalon.

A vagyonkereso.hu egy folyamatosan frissülő adatbázis, ahol az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatainak digitalizált változatában lehet keresni, a nyilatkozatok eredeti változatát le lehet tölteni, a címoldalon található blog pedig vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos híreket gyűjt. A Vagyonkereső több partnerszervezet együttműködésének az eredménye. Az alapötlet a Direkt36 szerkesztőitől származik, az oldalt a 444.hu fejlesztette és üzemelteti, a jogi ismeretterjesztő és háttéranyagokat pedig a Transparency International Magyarország készítette. A három policy paper és a videók összefoglalják a vagyonnyilatkozatokra vonatkozó jogszabályokat,  ügyeket és problémákat, illetve javaslatokat. Az oldal létrehozását a világszerte számos médiaprojektet támogató, amerikai székhelyű Internews nonprofit szervezet támogatta.

 

 

Kapcsolódó hírek

A vagyonnyilatkozatok jelenlegi rendszere nem képes biztosítani a közhatalmat gyakorlók vagyonosodásának az átláthatóságát. A...
×