Skip to content

A TI globális elnöke elkeserítőnek nevezte, hogy a chilei TI elnökének neve is felmerült a Panama-iratokban

A TI globális elnöke elkeserítőnek nevezte, hogy a chilei TI elnökének neve is felmerült a Panama-iratokban

José Ugaz, a Transparency International globális elnöke elkeserítőnek nevezte, hogy a Transparency International chilei tagszervezete elnökének a neve is felmerült a titkos cégek tulajdonosaira vonatkozó Panama-iratokban.

Gonzalo Delaveau Swett, a Transparency International chilei tagozatának elnöke hétfőn lemondott a szervezetben betöltött tisztségéről, miután felmerült az érintettsége a titkos cégek tulajdonosaira vonatkozó Panama-iratok között.

José Ugaz, a Transparency International globális elnöke a történteket mélységesen elítélte és kifejtette, hogy a tagszervezeti elnök lemondásának hiányában a „TI chilei tagozata a működésének felfüggesztését és a Transparency International hálózatából történő kizárását kockázatta volna”.

José Ugaz hozzátette, hogy a Transparency International szigorítani fogja az egymástól függetlenül működő és önállóan gazdálkodó nemzeti tagszervezetek akkreditálásának követelményeit annak érdekében, hogy a jövőben hasonló események ne fordulhassanak elő. José Ugaz sajtóközleményét itt olvashatja.

Címkék: Üzleti szektor

Kapcsolódó oldalak

×