Skip to content

A TI átadta forgatókönyvíró- és kisfilmpályázatának első díját

A TI átadta forgatókönyvíró- és kisfilmpályázatának első díját

Az Európai Bizottság és a Tempus Közalapítvány által támogatott Erasmus+ program során lehetőségünk nyílt egy forgatókönyvíró-pályázat kiírására. Olyan ötleteket vártunk a középiskolás diákoktól, amelyek a korrupció elleni küzdelem fontosságát és annak különböző módjait hangsúlyozzák pozitív üzenettel. 22 pályázatból 3 ötletet választottunk ki és ezek megfilmesítéséhez minden szakmai és technikai segítséget biztosítottunk. A 3 filmből a nemzetközi zsűri Deák Kristóf részvételével kiválasztotta a legjobbat. A díjátadó eseményen bemutattuk a három magyar kisfilmet és átadtuk az első díjat Balogh Zsombor győztes diákrendezőnek. Emellett a program során fejlesztett középiskolai anti-korrupciós tananyagot és e-learning-et is prezentáltuk az érdeklődőknek.

Gratulálunk mindhárom diákrendezőnek! Kiváló alkotások születtek és Deák Kristóf Oscar díjas rendező szavait idézve: „Csináljatok még filmeket!”

A Győztes film: Ádám megkísértése

Rendezte: Balogh Zsombor, Gödöllői Református Líceum

Semmiségek

Rendezte: Novák Réka, Eötvös József Gimnázium

Carruption

Rendezte: Bárdos Fanni és csapata, AKG

Galéria »


Kapcsolódó hírek

Merülj el a korrupciógyanús közbeszerzésekben és nyerj egy drónt! 2016. 02. 29. A Red Flags a...
Nemzetközi stratégiai partnerségek a közoktatás terén Magyarországon még nem született olyan, középiskolás tanároknak és...
×