Utazás a szegedi Közpénz-szigetekre

Szeged

Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

Érdeklik Önt Szeged város közügyei?

Tájékozott, vagy az szeretne lenni a város beruházásaival kapcsolatos kérdésekben?

Hangot adna a város közberuházásaival kapcsolatos véleményének?

A Transparency International Magyarország egy interaktív busztúrára invitálja Szeged lakosait, melynek során megismerkedhetnek a város három kiemelt beruházásának hátterével, és egyben hangot adhatnak a város közügyeivel, közberuházásaival kapcsolatos véleményüknek.

A busztúra a Szegedi Vadasparkban kezdődik, ahol egy csalás miatt meghiúsult játszótér kerül bemutatásra, majd a második állomáson a 2015-ben átadott új klinikai komplexum megvalósulásának történetével ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az utolsó állomáson pedig a Zöld Város elnevezésű projekt keretében megújuló Újszegedi Erzsébet-liget beruházásának hátterébe tekinthetnek bele az érdeklődők. A túra állomásait kisbusszal fogjuk megközelíteni.

A túra június 21-én 18:00 órakor kezdődik, a résztvevőket a Vadaspark parkolójában várjuk. A tervezett befejezés 20:00 óra, a túra az Erzsébet-ligetnél ér véget.

A túrán való részvétel ingyenes, de a busz kapacitása miatt csak korlátozott számú utasnak tudunk helyet biztosítani. Ezért kérjük, hogy jelentkezési szándékát a daniel.szabo@transparency.hu e-mail címen jelezze a túra indulása előtt.

Az Európai Unió által támogatott „Egymásból építkezünk” program keretében a Transparency International Magyarország azt a célt tűzte ki, hogy az állampolgárokat a közéletben való aktív részvételre buzdítsa. Ez a busztúra is azt szolgálja, hogy a helyi lakosok ne csak informálódjanak a város közberuházásairól, de el is mondhassák pozitív vagy negatív tapasztalataikat a megvalósult, vagy tervezett projektekkel kapcsolatban.

Adományozás Newsletter signup

Hírlevél feliratkozás

Kérjen tőlünk naprakész információkat!

Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat!