Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

Érdeklik Önt Pécs város közügyei?

Tájékozott, vagy az szeretne lenni a város beruházásaival kapcsolatos kérdésekben?

Hangot adna a város közberuházásaival kapcsolatos véleményének?

A Transparency International Magyarország egy interaktív busztúrára invitálja Pécs lakosait, melynek során megismerkedhetnek a város három kiemelt beruházásának hátterével, és egyben hangot adhatnak a város közügyeivel, közberuházásaival kapcsolatos véleményüknek.

A busztúra a Király utcai parkolóban kezdődik. Az első állomáson a Zsolnay Kulturális Negyed kerül bemutatásra, másodikként pedig a Csontváry utcai Kertvárosi Rendelőintézet körüli kérdéseket vitatjuk meg. A harmadik állomáson pedig a tévétornyot látogatjuk meg, ahol a torony születésének és működésének hátterébe tekinthetnek bele a résztvevők.

A túra állomásait kisbusszal fogjuk megközelíteni.

A túra június 15-én 18:00 órakor kezdődik, a résztvevőket a Király utcai parkolóban várjuk. A tervezett befejezés 20:00 óra, a túra a Király utcai parkolóban ér véget.

A túrán való részvétel ingyenes, de a busz kapacitása miatt csak korlátozott számú utasnak tudunk helyet biztosítani. Ezért kérjük, hogy jelentkezési szándékát a daniel.szabo@transparency.hu e-mail címen jelezze a túra indulása előtt.

Az Európai Unió által támogatott „Egymásból építkezünk” program keretében a Transparency International Magyarország azt a célt tűzte ki, hogy az állampolgárokat a közéletben való aktív részvételre buzdítsa. Ez a busztúra is azt szolgálja, hogy a helyi lakosok ne csak informálódjanak a város közberuházásairól, de el is mondhassák pozitív vagy negatív tapasztalataikat a megvalósult, vagy tervezett projektekkel kapcsolatban.