blank

Kedvest Partnerünk!

A Transparency International Magyarország és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség meghívja Önt a „Női princípium” – A nők szerepe a társadalmi aktivizmusban című rendezvényre.

Időpont: 2019. szeptember 27-én, pénteken, 16:00 órai kezdettel

Helyszín: Közép-európai Egyetem (CEU), October Hall (1051 Budapest, Október 6. utca 7.)

A Transparency International Magyarország Alapítvány (TI-Magyarország) a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetséggel (Női Érdek) együttműködésben a társadalmi nemek és a korrupció összefüggéseit vizsgálja egy közös projekt keretében. Soron következő klubeseményünk fő témája a nők részvétele és szerepe a civil társadalomban. Mi a mozgatórugójuk és hogyan ítélik meg munkájuk lehetőségeit, eredményességét azok a nők, akik különféle ügyek megoldásának céljával az aktivizmusban, a civil társadalomban vállalnak szerepet?

Fő előadóink Julie Bindel, brit feminista aktivista és kutató, a Guardian publicistája, aki a prostitúciós célú emberkereskedelemről írt könyvéről számol be, és Wirth Judit, magyar nőjogi aktivista, aki a Magyarországon a rendszerváltás óta eltelt évtizedek tapasztalatait foglalja össze a női jogok érvényesítésének nemzetközi és hazai helyzetét illetően. Ezt követően neves női civil aktivisták (Antonia Burrows, Móra Veronika, Pardavi Márta és Várnai Anna) beszélnek munkájuk mozgatórugójáról, a nőjogi, emberi jogi és környezetvédelmi témák megítéléséről, a szűkülő civil tér állította kihívásokról.

Az esemény programja:

16:00-16:20 – Az eseményt megnyitja Sáfrány Réka (elnök, Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség) és Ligeti Miklós (jogi igazgató, Transparency International Magyarország)

16:20-16:40 – „Profit, erőszak, korrupció – Meglátások a globális prostitúciós ipar működéséről” – Julie Bindel brit feminista kutató, aktivista

16:40-17:00 – „30 év a periféria centrumában – női jogi szakmai munka és aktivizmus a rendszerváltás után” – Wirth Judit jogász, Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE)

17:00-17:50 – „Női princípium” – A nők szerepe a társadalmi aktivizmusban – Panelbeszélgetés az alábbi résztvevőkkel:

o Antonia Burrows (feminista aktivista, Közkincs Könyvtár)
o Móra Veronika (igazgató, Ökotárs Alapítvány)
o Pardavi Márta (társelnök, Magyar Helsinki Bizottság)
o Várnai Anna (elnök, Színes Gyöngyök Egyesület)
o A beszélgetést moderálja: Ónody-Molnár Dóra (újságíró, 168 Óra)

17:50-18:00 – Kérdések és válaszok (Q&A)

Az esemény ingyenes és sajtónyilvános. Az esemény nyelve angol és magyar, tolmácsolással.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat a noierdek@gmail.com email-címen szíveskedjenek előzetesen jelezni!