Egymásból építkezünk – Polgári aktivizmus az Európai Unióban

A Transparency International Magyarország és a SZTEP – Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete tisztelettel meghívja Önt „Egymásból építkezünk – állampolgári értékek az Európai Unióban” című rendezvényére.

 

Dátum: 2018. március 19. 18:00 – 20:00

Helyszín: Kedves Presszó (Szeged, József Attila sgt. 63.)

 

A Transparency International Magyarország (TI Magyarország) az Európai Unió „Európa a Polgárokért” programjának keretén belül elindította „Egymásból építkezünk” című rendezvénysorozatát, melynek célja, hogy az állampolgárokat minél aktívabb közéleti szereplésre buzdítsa.

A rendezvénysorozat SZTEP – Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületével közösen szervezett második állomásán az érdeklődők Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatójának előadásán áttekintést kaphatnak az Európai Uniós állampolgárságunkkal járó jogaikról, és szó lesz olyan demokráciát érintő közéleti témákról, mint az Állami Számvevőszék működése, vagy a médiapiac függetlensége. Ezek után Valuska Sára jóvoltából a résztvevők megismerkedhetnek egy társadalmi innovációval, a Fortély-sátorral is, melynek célja, hogy egy szabaduló szobás játékkal sikerélményt adjon át olyan hátrányos helyzetű fiataloknak, akiknek ez hiányzik az életükből.

 

A rendezvény programja:

18:00 – 18:40  

 Egyenlőtlen pályán egyenlőtlen esélyek. – Miként segíti az EU a   polgárokat a korrupció es az állami részrehajlás ellen?” – előadás az   Európai Uniós tagsággal járó állampolgári jogokról, az Állami   Számvevőszék munkájáról és a  pártatlan médiáról

 Martin József Péter, a Transparency International Magyarország   ügyvezető igazgatója

18:40 – 19:20  

 „Szekrénybe zárt szabadulás” – a Fortély-sátor társadalmi   érzékenyítő hatása, szerepe a fiatalok aktivizálásában,  a     demokratikus értékek fejlesztésében

  Valuska Sára, a Fortély-sátor csapat tagja


19:20 – 19:40

 Interaktív beszélgetés, kérdések és válaszok
   

 

Részvételi szándékát kérjük jelezze a gyula.mucsi@transparency.hu email címen. A rendezvény ingyenes, a részvételnek nem feltétele az előzetes regisztráció.