blank

A Transparency International Magyarország és az Emberség Erejével Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a „Civil aktivizmus az Európai Unióban: Az állampolgári érdekérvényesítés lehetőségei az uniós intézményrendszeren belül” című kerekasztal-beszélgetésére.

A Transparency International Magyarország (TI Magyarország) az Európai Unió „Európa a Polgárokért” programjának keretén belül elindította „Egymásból építkezünk” című rendezvénysorozatát, amelynek célja a programban résztvevő állampolgárok aktív közéleti szereplésre való ösztönzése, a demokratikus folyamatokban való részvétel erősítése, a tudatos állampolgárság kialakítása, illetve az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek átadása.

A program keretében az ország több vidéki városában, így Szegeden és Debrecenben is szerveztünk panelbeszélgetéseket helyi szakértők, akadémikusok, civilek és újságírók részvételével. A program második pécsi állomásán azt szeretnénk körbejárni, hogy az Európai Unió milyen intézményi lehetőségeket biztosít a polgárok számára a demokratikus közéletben való részvételre, illetve hogy ezek az eszközök milyen esetleges hatékonysági problémákkal küzdenek, különös tekintettel az európai polgári kezdeményezés intézményére. A beszélgetés során szintén körüljárjuk azt a kérdést, hogy egy átlagos európai polgár milyen módon tudja befolyásolni az uniós döntéshozatali folyamatokat, illetve hogyan tud kapcsolatba lépni az EU intézményeivel.

A panelbeszélgetés résztvevői

• Pálné Kovács Ilona (MTA levelező tag, MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete, PTE BTK, Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék)
• Pavluska Valéria (PTE KTK, Marketing és Turizmus Intézet)
• Polyák Gábor (PTE BTK, Kommunikáció- és Médiatudomány Tanszék)
• Martin József Péter (Transparency International Magyarország, ügyvezető igazgató)

Moderátor: Babos Attila (újságíró, Szabad Pécs)

Részvételi szándékát kérjük jelezze a balint.mikola@transparency.hu email címen. A rendezvény ingyenes, a részvételnek nem feltétele az előzetes regisztráció.